Zdravlje

Ljubav

Imate krvnu grupu B, ovo su namirnice koje treba da unosite i izbegavate!

Ishrana i dijeta - teme koje se tiču svih nas jer su direktno povezane sa našim životnim navikama i zdravljem. Kakva je veza načina ishrane sa krvnom grupom koju dobijamo rođenjem? Imate krvnu grupu B, ovo su namirnice koje treba da unosite i izbegavate!

Imate krvnu grupu B, ovo su namirnice koje treba da unosite i izbegavate! Svet Plus



Dr Piter Dadamo objavio je knjigu na tu temu - da li krvne grupe imaju veze s ishranom, te je svojevremeno izazvao oštre polemike kritičara da nema naučnog uporišta. Međutim, dr Piter Dadamo objašnjava da je krvna grupa genetska elektrana sa veoma važnim uticajem na imunitet, metabolizam i probavne procese te da različitim krvnim grupama odgovara i različita hrana.

Dok na jednoj strani imamo pozitivne primere da je ovaj način ishrane dobar određenim krvnim grupama, postoje naučne studije koje su potvrdile da zapravo krvne grupe nemaju naročite veze sa ishranom. Mišljenja su podeljena, pa i među nutricionistima.

Ljudi sa krvnom grupom B, prema rečima dr Pitera, obično su u stanju da se odupru većini najtežih oboljenja čestih u moderno doba, kao što su srčana oboljenja i rak. Ishrana za krvnu grupu B izbalansirana je i zdrava, obuhvata širok dijapazon namirnica.

PREPORUČUJE SE: 

Od namirnica izuzetno je od koristi jagnjetina, ovčetina, zečetina, crveni losos, kavijar, oslić, sardina, skuša, tuna. Feta sir, jogurt, kefir, kozje mleko i sir, kravlje mleko, mladi sir, a od ulja treba konzumirati maslinovo. Od mahunarki preporučuje se obični pasulj, a od žitarica ovsena kaša, mekinje... Brokoli, cvekla, đumbir, karfiol, kupus, paprike, peršun, slatki krompir, šargarepa, takođe su na listi poželjnih namirnica, kao i ananas, banana, brusnica, grožđe, lubenica, šljiva... Čaj od peršuna, šipka, žalfije, sok od ananasa, grožđa, zeleni čaj, takođe se preporučuju.

NEUTRALNO: 

Od neutralnog mesa tu su ćuretina, govedina, teletina, bela riba, lignje, som, šaran. Zatim slede jaja, krem sir, puter, pasulj, grašak, boranija. Od žitarica može se koristiti pirinač, belo brašno, ječam, sojino brašno. Od povrća, beli i crni luk, blitva, celer, kiseli kupus, krastavac, tikvice. Borovnica, breskva, dinja, dunja, narandža, nektarine, suvo grožđe, suva šljiva se takođe mogu konzumirati.

IZBEGAVATI: 

Ono što treba izbegavati je piletina, šunka, svinjetina, slanina. Od mlečnih proizvoda sladoled. Margarin, palmino ulje i svinjska mast se ne preporučuju, kao ni bundevino seme, kikiriki, lešnik, puter od kikirikija... Glutensko brašno, heljdu, kukuruznu kašu, pšenični griz, raženo brašno takođe nije poželjno konzumirati. Čaj od lipe, gazirana voda, gazirani sokovi, sojino mleko, sok od paradajza, žestoka pića, prema preporuci dr Pitera, treba izbegavati. Dr Dadamo tvrdi da je krvna grupa genetska elektrana s uticajem na imunitet i probavne procese i da različitim krvnim grupama odgovara i različita hrana.
 

Priča koja će vas promeniti: Neki događaji nisu kazna!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil

Povezane vesti:


>