Ostalo

Sme�no

Slatko od kruške iz rerne! Savršena i praktična poslastica!

Nema stajanja kraj šporeta satima! Slatko od kruške iz rerne! Savršena i praktična poslastica! Gotovo slatko izgleda isto kao i kada pripremate u šerpi.

Slatko od kruške iz rerne! Savršena i praktična poslastica! Svet Plus



Ono što vam je potrebno za ovu poslasticu koju kasnije možete upotrebljavati na razne načine je:

500 grama šećera
Sok od 2 limuna
200 mililitara vode
1 kilogram krušaka


Vi naravno količinu prilagodite vašim potrebama.

Priprema:

Kruške oljuštite pa isecite na manje komade i očistite. Rasporedite ih zatim u dubok pleh, pa pospite šećerom i prelijte sokom od dva limuna. Ostavite ih da odstoje 2 sata, da otpuste svoj sok. Nakon tog vremena dodajte i vodu, pa stavite u zagrejanu rernu da se sve krčka.

Rernu prethodno zagrejte na 180 stepeni, a kruške krčkajte oko 2 sata. To zavisi od rerne. Znaćete da su gotove kada omeknu, blago porumene i sirup postane gust.

Gotovo slatko izgleda isto kao i kada pripremate u šerpi – onda kada su kruške mekane i fino skuvane.



Slatko dok je toplo sipajte u sterilisane tegle, dobro zatvorite poklopcem pa ih ušuškajte u ćebe. Ostavite da se slatko tako ohladi na sobnoj temperaturi, tek kada se skroz ohladi odložite na neko tamnije i hladnije mesto.

Ovo slatko možete pripremati i u kombinaciji sa nekim drugim voćem (jabuke, šljive...) i možete mu naravno dodati na kraju cimet, vanilu, rum ili orahe u zavisnosti od toga koje ukuse volite.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>