Zdravlje

Ljubav

Opekotine od sunca i crvenilo nestaće veoma lako!

Verovatno nema odrasle osobe koja barem jednom nije izgorela na suncu. Uprkos upozorenjima, nekako kao da vas sunce iznova iznenadi svojom jačinom, pa svake godine u prvih nekoliko dana letovanja pocrvenite kao „rak“. Opekotine od sunca i crvenilo nestaće veoma lako!

Opekotine od sunca i crvenilo nestaće veoma lako! Svet PlusSvakom može da se desi da zaspi na plaži ili pored bazena. Ovo divno opuštanje često ima svoje posledice. Ako izgorite, sada imate brzo rešenje za taj problem.

Da vam ne bi propalo letovanje, treba da znate sve male trikove za rešenje problema koje vam mogu doneti letnje čarolije. Evo kako najbrže da prebolite opekotine od sunaca.


Evo šta prvo morate da uradite kada izgorite na suncu, da biste odmah ublažili opekotine i rashladili svoju kožu. Ovaj recept će vam doneti trenutno olakšanje, a vaša koža će brzo da se smiri i samim tim će da prestane da vas zateže.

Za instant rešenje za opekotina od sunca potrebni su vam:

– šoljica mleka;

– kockice leda;

– čista pamučna tkanina;

– posuda


Postupak:

U posudu stavite mleko i led, pa onda potopite krpu u smesu. Iscedite krpu i stavite je na opekotinu.

Stavljajte ove obloge dokle god ne osetite olakšanje. Nakon toga kožu možete da namažete hidratantnim losionom ili kremom.

Ovaj recept je blagotvoran jer belančevine iz mleka pomažu koži da se regeneriše, dok led pruža olakšanje hlađenjem kože.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Carmania

Povezane vesti:


>