Lepota

Ljubav

Konačno ste dobili preplanuli ten, evo kako da ga zadržite duže!

Mnoge pripadnice nežnijeg pola tokom čitave godine imaju preplanuli ten uz pomoć kvarcovanja ali ako niste pristalica toga i čekate leto kako biste konačno dobili preplanuli ten, evo nekoliko saveta kako da ga što duže i zadržite.

Konačno ste dobili preplanuli ten, evo kako da ga zadržite duže! Svet Plus



Koža nakon sunčanja uglavnom bude suva, to ne smete dozvoliti! Hidrirajte je kako ne bi počela da se ljušti. Nekoliko puta u toku dana mažite telo hidrantnim losionom.

Tuširanje vrućom vodom takođe isušuje kožu pa to u ovom periodu izbegavajte. Znači, mlaka voda i gel koji hidrira.

Bitno je takođe da uradite blagi piling povremeno kako bi skinuli mrtve ćelije sa kože i to uz pomoć sunđera za piling. Nikako ne koristite sredstva namenjena pilingu, koja sadrže glikolnu ili neku drugu kiselinu jer će to skinuti potamneli sloj kože.

Unosite dosta tečnosti, vodu pre svega i hranite se zdravo. Za ten su dobre namirnice koje sadrže beta karoten.

Najbogatiji izvori beta-karotena su žuto, narandžasto i zeleno lisnato voće i povrće (šargarepa, bundeva, spanać, paradajz, brokoli). Generalno, žuto-narandžasti pigment voća i povrća potiče od beta-karotena, pa što je intenzivnija obojenost veći je sadržaj istog.

Naravno ni sa ovim ne preterujte jer kod povećanog unosa beta-karotena dolazi do pojave žuto-narandžaste obojenosti kože, ali se smanjenjem konzumiranja istih ova obojenost gubi i ne ostavlja posledice.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>