Lepota

Ljubav

Ako želite da vam kosa brže raste, držite se nekoliko pravila!

Oduvek ste želeli dugu i negovanu kosu ali vam nije polazilo od ruke. Možda ste negde pravili greške. Ako želite da vam kosa brže raste, držite se nekoliko pravila!

Ako želite da vam kosa brže raste, držite se nekoliko pravila! Svet Plus



Ono što je najbitnije je da redovno skraćujete krajeve. Deluje kontraproduktivno, ali duga kosa koja nije zdrava izgleda ofucano. Da biste to izbegli, šišajte se jednom u šest nedelja.

Izbegavajte nijanse koje su mnogo, mnogo svetlije od vaše prirodne boje kose. Posvetljivanje oštećuje vlasi, pa ćete morati da se šišate još češće. Što manje agresivnih hemijskih tretmana, to bolje po vašu kosu.


Pred spavanje očetkajte kosu jer na taj način ćete razvući prirodna ulja celom dužinom kose i tako će vlasi kose biti hidrirane. Četkanjem ćete podstaći i cirkulaciju kože glave.

Duga, negovana i jaka kosa neće se "desiti" sama od sebe. Hranite se zdravo! Birajte namirnice bogate proteinima: meso, jaja, ribu, orašaste plodove i žitarice celovitog zrna. Ukoliko niste zadovoljni kvalitetom kose, mogu vam pomoći suplementi koji sadrže selen, cink, vitamine C i B i biotin.

Nemojte kosu prati svakoga dana! Dva ili tri pranja nedeljno su sasvim dovoljna. Na taj način, kosa će biti prirodno hidrirana i zdravija. Kad perete kosu, poslednje ispiranje uradite hladnijom vodom, to će zatvoriti kutikulu dlake, što će smanjiti oštećenja.

Ne zaboravite da su vlasi kose naročito osetljive kad vam je kosa mokra. Kad perete kosu, raščešljajte je češljem sa širokim zupcima dok vam je regenerator još na glavi, a zatim je dobro isperite. Na taj način ćete manje oštetiti kosu nego ako je raščešljavate kad zavrišite sa pranjem.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>