Region

Svet

Stoja privedena na granici između Hrvatske i Srbije!

Stojanka Novaković Stoja (47) i njen suprug Igor Jovanović privedeni su na granici između Hrvatske i Srbije, pošto su im carinici prilikom kontrole pronašli falsifikovane novčanice u iznosu od 7.000 evra.

Stoja privedena na granici između Hrvatske i Srbije! Screenshoot/Instagram
Stoja je imala nastup u jednom klubu u Virovitici, čiji vlasnik važi za žestokog momka, a nakon što je uspešno odradila posao desio se problem za problemom. Naime, Stoja je navodno ostala bez honorara, a još je morala da plati i kaznu od 1.500 evra.

- Taj čovek, vlasnik kluba u Virovitici, godinama je varao ljude, podvaljivao im lažne novčanice i svi su to znali. Mislim da je i lokalna policija žmurila na njegove mahinacije, nemam drugo objašnjenje čim je uspevao tako dugo da bude na slobodi. Ali, s druge strane, mnogi pevači su nastupali kod njega bez ikakvih problema. Svi oni su bili prezadovoljni uslovima i honorarom, bili su ispoštovani. Jedino je Stoja Novaković pošteno nadrljala - priča sagovornik, objašnjavajući kako je pevačica upala u ozbiljne probleme sa zakonom.

Kad se završio njen nastup, vlasnik kluba je pitao njenog muža Igora koliko im duguje, na šta je on odgovorio: "5.000 evra, po dogovoru." Ovaj je rekao: "Evo vam 7.000, zaslužila je." Oni su mu zahvalili i otišli. Ali kad su došli na granicu, uredno su prijavili da prenose i devize, pa je carina tražila novčanice na uvid. Bilo im je sumnjivo kako izgledaju, pa su uradili detaljnu proveru. Brzo su ustanovili da su sve novčanice lažne - kaže on.Stoja i Igor su odmah odvedeni u stanicu pogranične policije u Iloku, gde su saslušani.

- Kleli su se da nemaju pojma da su pare lažne. Inspektoru su rekli ime i adresu vlasnika diskoteke, pa je naloženo da se i on privede. Prilikom hapšenja u njegovim prostorijama je pronađena mašina za pravljenje novčanica, što je bilo dovoljno da on završi iza rešetaka. Stoja i njen muž su pušteni posle tri i po sata saslušanja, ali su morali da plate kaznu od 1.500 evra zbog, kako je pisalo u odluci suda, "privrednog prestupa". Nisu se bunili, platili su da bi što pre napustili Hrvatsku - zaključio je izvor.

- Nažalost, neko vas je slagao. Neko ima bujnu maštu - rekao je povodom svega navedenog Igor za Kurir.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Telegraf


>