Region

Svet

Koncert sećanje na Ljubišu Stojanovića Luisa!

Nije zaboravljen! U Negotinu održan koncert sećanja na Ljubišu Stojanovića Luisa! Koncert sećanja, koji nosi naziv po jednom od njegovih najvećih hitova "Moj život je moje blago", održan je četvrti put.

Koncert sećanje na Ljubišu Stojanovića Luisa! Screenshoot/Youtube



U Negotinu je 23. juna održan četvrti po redu koncert sećanja na muzičara Ljubišu Stojanovića Luisa, koji je tragično nastradao pre osam godina. Koncert nosi naziv po jednom od njegovih najvećih hitova "Moj život je moje blago"

Za Negotince, Ljubiša Stojanović Luis nije samo kantautor nesvakidašnjih vokalnih sposobnosti, autentičan predstavnik etno-džeza, tekstopisac i kompozitor, već i neko njihov, jer je Luis u mladosti živeo u ovom gradu. Potom mu se stalno vraćao i više od deceniju priređivao humanitarne koncerte za decu Doma, sa čijim je štićenicima formirao prvi bend, donosio im poklone i družio se sa njima. Za njegov humanitarni rad Opština Negotin uručila mu je 2000. godine tada najviše zvanje - Septembarsku nagradu, a 2006. i priznanje počasnog građanina Negotina.

Više od 20 izvođača i bendova sviralo je i pevalo najveće Luisove hitove, a publika je sa oduševljenjem propratila nastupe Saške Janks, Mladena Lukića, Danice Krstić, Čede Markovića, Slobodanke Danke Stojiljković, Novice Negovanovića, Renata Henca, Stefana Petrušića, Tanje Banjanin, Baneta Vasića i Miloša Kračunovića. Luisu u spomen pevali su i njegova ćerka Maja Luis, Neša Saitović iz "Crnih mambi", Katarina Milošević i "Alfa režima", ali i Nemanja Bačilović i Maja Živkov sa "Medžik bendom", zaječarski "Boemi", negotinski "Kontakord", "Ars komjuniti" i prijatelji koji su premijerno izveli kompoziciju "Bez ljubavi ja ne mogu" Saše T. Grujića posvećenu Luisu.

Publiku su pozdravili i Luisovi muzičari, članovi njegovog benda: klavijaturista Perica Kaluđerović, gitarista Dragan Adamović Kajga, bas gitarista Aleksandar Aca Trajkovski, ali i njegova porodica, udovica Silvana i deca Andrej, Sergije i Ela Mita.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>