Ostalo

Smeno

Staro narodno verovanje! Slike preminulih držite u kući?! (VIDEO)

Da li slike preminulih držite u kući?! Staro narodno verovanje kazuje pod kojim okolnostima nikako ne valja držati u kući slike umrlih predaka, kao i kojim danima im treba posvećivati pažnju.

Staro narodno verovanje! Slike preminulih držite u kući?! (VIDEO) Screenshoot/Youtube
Mnogi u svom domu čuvaju slike preminulih dragih osoba, bliskih ljudi koji su nam ispunili život ali više nisu sa nama. Ipak, prema nekim savetima njih je dobro držati u kući samo uz poštovanje određenih pravila.

Fotografije pokojnika, dopadalo se to nama ili ne, povezane su sa svetom mrtvih. Ako je osoba preminula, slike je i dalje drže povezanom sa svetom živih. Iz tog razloga savetuju da se slede sledeća pravila:

- Slike pokojnika ne smeju da vise na zidu, da budu u ramu ili na stolu. Dakle, ne smeju biti na vidiku.

- Fotografije mrtvih bi trebalo držati odvojene od fotografija živih. Odvojite poseban album za slike preminulih, gde ćete takođe držati i slike gde su pomešani živi i mrtvi.

- Slike pokojnika navodno treba držati u albumima crne boje ili pak u crnoj kesi.Verovanje je da ukoliko se ovaj savet ignoriše, slika uzima energiju živih ljudi. Ukoliko se fotografije čuvaju u albumu, a vi ih povremeno pogledate sa nostalgijom, sve će biti u redu. Međutim, ako su vam stalno na vidiku, navodno mogu da prouzrokuju postepeno pogoršanje fizičkog i emotivnog stanja.

Još jedan savet je da se slike umrlih gledaju samo u danima koji su predviđeni za prisećanje na mrtve.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>