Lepota

Ljubav

Patike, štikle, platforme... Kako obuća menja oblik zadnjice!

Obuća koju često nosimo u tiče na naše telo, pa i na zdravlje, kičmu, kolena, listove... Različiti tipovi obuće, patike, štikle, platforme, utiču na naš izgled. Kako obuća menja oblik zadnjice!

Patike, štikle, platforme... Kako obuća menja oblik zadnjice! Svet Plus

Ravna obuća- baletanke

Zadnjicu čine tri mišića – gluteus maximus, medius i minimus, a u u ravnoj obući, kao što su baletanke, ove mišiće najčešče ne držite stegnute zbog čega vaša zadnjica može izgledati mlitavo.

Patike

U patikama zadnjica izgleda veće, zato što nam one omogućavaju da hodamo bez ograničenja i pružaju potpunu slobodu pokreta, ali upravo zbog toga, zadnjica može izgledati spljošteno.


Blok štikle

Ovakve štikle pružaju veću stabilnost zbog deblje pete i zbog toga je težina tela dobro raspoređena. Međutim, dok nosite ovakve štikle, zadnjica vam neće izgledati dobro.


Štikle do 5 centimetara

Ovo je najudobnija verzija štikli i kratkoročno će učiniti da vaša zadnjica izgleda zategnuto. Međutim, mnoge dame ne vole ovu visinu potpetica jer smatraju da je “preniska”. Još jedan problem je taj što ako vaši mišići nisu potpuno aktivni, naročito trbušni, telo pokušava da nadomesti taj nedostatak tako što izbacuje zadnjicu i gura karlicu napred kako bi napravilo balans, a kao posledica ovoga javlja se bol u donjem delu leđa.


Štikle od 5 do 10 centimetara

Stileto štikle čine da zadnjica izgleda baš kako treba – podignuto i zaobljeno. Međutim, duže nošenje stileto štikli može da dovede do slabljenja mišića, lošijeg balansa tela i krivljenja kičmenog stuba.


Platforma

Ovakve cipele u velikoj meri ograničavaju pokretljivost stopala i zbog toga vaše telo može izgledati napeto i kruto. Neprestano balansiranje čini da se kukovi i zadnjica ne nalaze u istoj ravni, i struk izgleda manje definisano, pa utiče na celokupan izgled vašeg tela, pa i zadnjice. Nošenjem cipela na platformu podižemo zadnjicu, ali vizuelno skraćujemo noge. I kod ovog tipa cipela, fleksibilnost stopala je kompromitovana, a celo telo je nagnuto ka napred, a kolena se zbog toga nalaze pod veliki pritiskom. Rezultat toga može biti oštar bol u leđima, ali i u ramenima.


Štikle preko 10 centimetara

Dok nosite cipele sa ovako visokim potpeticama, bukvalno stojite na vrhovima prstiju i zadnjica izgleda manja nego što jeste. Iako će učiniti da vam zadnjica izgleda malo, kičmeni stub će ispaštati, a svaki korak biće prava. 

Tamni krugovi i podočnjaci zbogom! Proverena domaća sredstva za uklanjanje!

Glupost često oblači masku emotivnosti! Samo pametan čovek ume da uživa!

Perunika i njeno moćno dejstvo! Za lek se skuplja u avgustu! (VIDEO)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>