Lepota

Ljubav

Fleke od sunca očistite prirodnim losionom!

Fleke i pege od sunca veliki su estetski problem, a traganje za savršenim preparatom koji će ih ukloniti, često se završi neuspehom. Bez obzira na to što ste dali poveću sumu novca za kremu koja obećava skidanje fleka, vama to nije pošlo za rukom. Fleke od sunca očistite prirodnim losionom!

Fleke od sunca očistite prirodnim losionom! Svet Plus



O negativnom uticaju sunčevog zračenja mnogo se priča i piše, a jedna od posledica su tamne fleke koje se javljaju na licu - najčešće na obrazima i čelu. Ukoliko ste to primetili kod sebe, najverovatnije je reč o hiperpigmentaciji, a evo kako da uklonite fleke prirodnim putem.

Napravite losion od peršuna: 

Prelijte 25 g svežeg lista peršuna sa 2 dl vode i kuvajte dok ne proključa, pa ostavite da se ohladi. 

Procedite kroz najsitnije sito i pomešajte sa 3 dl gazirane mineralne vode, koja je prethodno stajala u čaši najmanje 18 sati i izvetrila. 

Losion sipajte u staklenu flašicu i čuvajte u frižideru, koristite ga za čišćenje lica svakodnevno, ujutro i uveče. Pege i fleke na licu prvo će izbledeti, a zatim i potpuno nestati.

Fleke i pege ukloniće takođe i maska od peršuna, a koži će ujedno vratiti elastičnost. 

Dve kašike mlevenog peršuna (sveže lišće i stabljike) nanesite na očišćeno lice i ostavite pola sata da deluje. Zatim isperite hladnom vodom i nanesite hidratantnu kremu na lice.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>