Ostalo

Smeno

Radionica Suzane Perić - Deca pomažu deci!

Posle niza gradova u Srbiji u kojima je održana radionica „Deca pomažu deci“ modne dizajnerke Suzane Perić, ovoga puta u kreativnom druženju, ali i zabavi mogli su da uživaju mališani iz Čačka. Kreatorka i njen tim posetili su školu za osnovno i srednje obrazovanje dece ometene u razvoju ,“1. novembar“. 

Radionica Suzane Perić - Deca pomažu deci! PromoDobrodošlicu im je poželeo direktor ove ustanove Milorad Đondrić. Nakon što se zahvalila na srdačnom dočeku, Suzana Perić je pozdravila decu i pozvala ih da uz malu pomoć ljudi iz njenog tima ukrase kačkete i šešire koje će kasnije moći da iskoriste na letovanju ili odlasku na bazen. Oslobodili su svoju maštu i uz nekoliko ideja koje im je popularna kreatorka iznela,  maštovito su ukrasili šešire i kačkete. 

Podršku ovakvom vidu kreativnog druženja dali su zamenica gradonačelnika Čačka Milica Dačić i pomoćnik gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti Vladan Milić, koji su mališane podstakli da budu što maštovitiji. Specijalni gost bio je nekadašnji košarkaški reprezentativac, sada trener KK Borac Marko Marinović, a direktor je decu podsetio na uspehe koje su mališani iz ove škole postigli na internacionalnim sportskim takmičenjima za osobe sa posebnim potrebama i poručio im da takva iskustva treba da ih podstaknu na intezivnije bavljenje sportskim aktivnostima. Upravo zbog toga, uz pomoć Grada Čačka u okviru ove školske ustanove, po najvišim svetskim standardima izgrađena je prva fiskulturna sala u ovom gradu prilagođena učenicima sa posebnim potrebama. U ovoj Sali vežbaju i korisnici Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

Posle Čačka, Suzana Perić sa svojim radionicama posetiće još nekoliko gradova širom Srbije, a potom sledi letnja pauza, da bi od početka nove školske godine započeo i novi ciklus „Deca pomažu deci“.Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>