Zdravlje

Ljubav & Sex

Dijeta?! Hrana koja ima manje od 100 kalorija!

Dijeta vam stvara glavobolju? Konzumiranje kvalitetnih proteina i ugljenih hidrata neposredno nakon treninga će vašem telu obezbediti neophodnu hranu, koja vam je potrebna kako biste povratili energiju i oporavili mišiće. Ovo je hrana koja ima manje od 100 kalorija! 

Dijeta?! Hrana koja ima manje od 100 kalorija! Svet PlusJOGURT I BOBIČASTO VOĆE

Jogurt je dobar izvor proteina ,a bobičasto voće je još bolji izvor proteina. Napravite sami voćni jogurt od omiljenog bobičastog voća i dobićete ukusnu, niskokaloričnu užinu.

KOTAŽ SIR

Kotaž sir je još jedan sjajan izvor proteina. U malu činiju stavite malo kotaž sira i malo konzerviranog voća ili soka od jabuka ako želite.

BANANA

Idealno je da u svoj obrok nakon treninga uključite protein, ali priznajte da je to nekada veoma teško, jer ste u žurbi. Stoga, kada nemate vremena da pripremate obrok nakon treninga, pojedite manju bananu koja će vam pomoći da izbegnete pad šećera u krvi. Ukoliko imate malo više vremena, bananu pospite puterom od kikirikija ili dodajte malo proteina.

ŠEJK

Napravite mali proteinski šejk ili smoothie. Izblendirajte neko smrznuto voće sa mlekom ili jogurtom i eto jednostavne užine koja će vam pružiti određenu dozu ugljenih hidrata i proteina. Možete da dodate i malo proteina u prahu, ali prema sledećim upustvima.

EDAMAME

Edamame nije samo ukusan, već je i veoma dobar za vaše telo. Bogat je proteinima i dobar je izvor vlakana, folata, mangana i različitih vitamina. Možete da pojedete pola šoljice i pritom unesete manje od 100 kalorija.

JAJE

Jedno jaje sadrži oko 70, 80 kalorija i dobar je izvor protiena, ali ne sadrži mnogo ugljenih hidrata.

Belance sadrži oko 17 kalorija, pa ako želite veći priliv proteina, odbacite žumance i pojedite belance. Možete da pojedete i pola parčeta pšeničnog hleba kako biste obezbedili sebi dodatni priliv energije. Konačno, ako želite da unesete i vlakna, razmislite o kajgani od belanaca i određenog povrća uz omiljeni sos.

ŠARGAREPE I HUMUS

Oko 15 malih šargarepa i jedna polovina kašike humusa će zadovoljiti vaše potrebe tela nakon treninga i to ispod 100 kalorija.

MLEKO

Mleko je sjajan izvor proteina i kalcijuma, a plus, sadrži šećer koji će vam pomoći da unesete i ugljene hidrate.

Ukoliko popijete šolju mleka, dobićete 8 grama proteina, 50 procenata dnevnog unosa kalcijuma i dobre ugljene hidrate (koji će vam pomoći da oporavite nivo glikogena u telu nakon treninga), a sve to za 86 kalorija.

Ako želite da smršate i pripremite se za leto, vreme je da se upoznate sa spiskom namirnica koje sadrže manje od 100 kalorija. Uz ove namirnice, dosta vode i redovnog vežbanja, uspećete do leta da isklešete svoje telo.

Portal Women and Weight je objavio kratak spisak namirnica u kojima možete uživati bez opterećenja. 

srednja jabuka – 80 kalorija
srednja banana – 90 kalorija
srednja narandža – 65 kalorija
srednja kruška – 100 kalorija
mandarina – 46 kalorija
kivi – 45 kalorija
mala porcija bobičastog voća – između 50 i 90 kalorija
Paradajz- 25 kalorija
stabljika celera – 10 kalorija
75 grama crvene paprike – 14 kalorija
75 grama šargarepe – 27 kalorija
75 grama pečuraka – 8 kalorija
75 grama brokolija – 26 kalorija
240 ml bademovog mleka – 70 kalorija
120 ml sojinog mleka – 60 kalorija
jedno tvrdo kuvano jaje – 72 kalorija
jedna kašika putera od kikirikija – 100 kalorija
60 grama tune u salamuri – 70 kalorija
60 grama skuvanih kozica – 84 kalorija

 

Brza dijeta! Od 5 do 8 kilograma manje nedeljno!


Možda mislite da je sagoreti “samo” 100 kalorija krajnje beznačajno za vašu liniju, ali ako svakog dana istopite ovoliko kalorija, za mesec dana će rezultati biti vidljivi.

PENJANJE UZ STEPENICE

U proseku, 15 minuta trčanja uz stepenice može da sagori oko 140 kalorija. Umesto što koristite lift, popnite se do stana ili posla stepenicama.

Možete i da uključite tajmer na 15 minuta i da šetate gore dole stepenicama dok alarm ne zazvoni.

UMESTO ŠETNJE TRČANJE

Pet do sedam minuta trčanja sagori i više od 100 kalorija. Trčanjem na pokretnoj traci će vam trebati duplo više vremena da sagorite ovu količinu, tako da je trčanje na otvorenom mnogo bolja, a i lepša varijanta.

POSLOVI U DVORIŠTU

Ovo je možda jedan od poslova koje nećete želeti da preskočite. Čupanje korova, grabuljanje lišća ili kopanje manje od 10 minuta mogu da vas dobro preznoje i sagore 100 kalorija.

Veoma je bitno da se ne krećete sporo, već da budete nemilosrdni i brzi.

CALLISTHENIC KARDIO TRENING

Ovaj način treniranja podrazumeva da se svaka vežba radi određeno vreme. Jedna runda vežbi će sagoreti preko 100 kalorija, a između svake vežbe se odmarajte 20 sekundi.

Čučanj (bez tegova) – 1 minut
Iskorak – 1 minut
Jumping Jack – 1 minut
Legionar (Burpee) – 1 minut
Sklekovi – 1 minut


PLIVANJE

Dvanaest minuta plivanja može da sagori i više od 100 kalorija. Plivanje angažuje i jača mišiće celog tela, a predstavlja i sjajnu kardio vežbu.

USISAVANJE

Trideset minuta usisavanja ima dvostruku korist: sagoreva 100 kalorija, a vaša kuća je čista i sređena.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mens Health

Povezane vesti:


>