Region

Svet

Rezultati psihijatrijskog veštačenja! Zoran Marjanović psihički zdrav!

Rezultati psihijatrijskog veštačenja Zorana Marjanovića koji su stigli prošle nedelje u Više javno tužilaštvo u Beogradu pokazali su da je suprug ubijene pevačice psihički zdrav – uračunljiv.

Rezultati psihijatrijskog veštačenja! Zoran Marjanović psihički zdrav! Screenshoot/InstagramViše javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je, nakon što je saslušalo sve svedoke u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović, psihijatrijsko veštačenje njenog supruta Zorana Marjanovića kako bi se utvrdilo da li je bila isključena ili smanjena uračunljivost osumnjičenog prilikom ubistva supruge Jelene, za koje je osumnjičen.

Tim psihijatara obišao je početkom januara Marjanovića u Centralnom zatvoru u Beogradu. On se inače tamo nalazi od 15. septembra prošle godine u pritvoru. Psihijatri su sa  njim proveli sat vremena gde su analizirali njegove pokrete, mimiku, reakciju dok je pričao o svom životu i odnosima sa suprugom i porodicom.

- Nakon detaljnog analiziranja njegovor psihičkog stanja veštaci su utvrdili da je Zoran Marjanović u potpunosti psihički zdrav i da je ukoliko je ubio svoju suprugu bio uračunljiv – bio je pri čistoj svesti. Takođe, rezultati veštačenja ukazali su da Zoran Marjanović nije imao nikakvu duševnu bolesti, niti privremenu duševnu poremećenost, zaostali duševni razvoj ili drugu težu duševnu poremećenost kada je pevačica ubijena - kaže za izvor upoznat sa slučajem.

Kako izvor objašnjava, ishod ovog veštačenja pomoći će tužiocu prilikom podizanja optužnice, ali i izricanja eventualne presude za ubistvo za koje se sumnja da je počinio Marjanović

- On prilikom formiranja svoje odbrane neće moći da se vadi na eventualno ludilo, neuračunljivost kako bi izbegao zatvorsku kaznu i bio upućen na psihijatrijsko lečenje. Njemu će se, ukoliko optužnica protiv njega bude bila podignuta, suditi kao čoveku koji je bio svestan svojih postupaka u vreme stravičnog ubistva supruge Jelene - zaključuje izvor.

On dodaje da će protiv Marjanovića gotovo izvesno biti podignuta optužnica. Podsetimo, Marjanović je na psihijatrijskom veštačenju odgovarao na pitanja o tri segmenta svog života. Govorio je o detinjstvu i odrastanju, nakon toga postavljali su mu pitanja o odnosu sa ubijenom suprugom, kao i o odnosima sa ostalim članovima porodice.

Krajem prošle nedelje Prvostepeno veće Apelacionog suda u Beogradu produžilo je pritvor Marjanoviću na još tri meseca, odnosno do 10. marta, do kada je i kraj za eventualno podizanje optužnice protiv njega.

Pevačica Jelena Marjanović (33), prema zvaničnoj verziji, ubijena je 2. aprila 2016. između 16.47 i 17.20 sati. To se navodno dogodilo sat vremena pošto se odvojila od supruga i ćerkice Jane (5). Ubistvo dogodilo se na svega 550 metara od mesta gde su, prema verziji njenog muža, on i ćerkica stajali, u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Blic/Kurir

Povezane vesti:


>