Zdravlje

Ljubav

Zaustavite hrkanje! Stručnjaci su otkrili kako!

U želji da pomognu osobama koje hrču, kao i onima koje su pored osobe koja hrče, stručnjaci uporno nude nove načine da se ova neprijatna pojava zaustavi. Zaustavite hrkanje! Stručnjaci su otkrili kako!

Zaustavite hrkanje! Stručnjaci su otkrili kako! Svet Plus



Vežbe treba da ojačaju oslabljene mišiće u gornjem respiratornom traktu. Sa vežbama se počinje postupno, a onda se tokom vremena intenziviraju, tako da postanu nesvesna reakcija.

Vežbe jezikom podrazumevaju glasno izgovaranje samoglasnika a, e, i, o, tri minuta, nekoliko puta u toku dana. U drugoj vežbi treba zatvoriti usta i napućiti usne u trajanju od 30 sekundi. Zatim udahnuti duboko kroz napućene usne, kao da se uvlači vazduh kroz slamku. Usne se stisnu, a potom se izdahne na nos. Ova vežba treba da traje pet sekundi i da se ponavlja pet puta u toku dana.
 

Biljka koja pomaže kod hrkanja! Držite je u spavaćoj sobi!



U narednoj vežbi usta se drže otvorena 30 sekundi sa pomerenom vilicom udesno, a potom u levu stranu. Vežba se ponavlja više puta u toku dana. I svakodnevno pevušenje u trajanju od 20 minuta takođe može da umanji stepen hrkanja ili da ga čak potpuno eliminiše.

Pokušajte i sa prirodnim "lekovima"!

Đumbir

Sve što vam je potrebno je par komada svežeg đumbira, velika šolja vode i par kašičica meda. Operite i nasecite đumbir, sipajte ga u posudu za kuvanje i dodajte vodu. Kuvajte oko pet minuta, skinite sa vatre, prekrijte nečim i ostavite pet minuta. Zatim dodajte med, dobro promešajte i popijte. Ovo možete piti nekoliko puta dnevno, savetuje Yumama.

Ljuta hrana

Za ljutu hranu se veruje da može da pomogne u slučaju hrkanja, verovatno zato što takve namirnice suše nazalne kanale i smanjuju nagomilavanje sluzi koja može kasnije da blokira sinuse.

Čaj od koprive

Sve što vam je potrebno je kašičica suvih listova koprive i šolja tople vode. U džezvu stavite koprivu, prelijte prokuvanom vodom, i ostavite da stoji pet minuta, i odmah nakon toga popijte čaj. Tri ovakva čaja dnevno će vam biti od velike pomoći.

Maslinovo ulje

Popijte kašičicu maslinovog ulja pre spavanja. Tkivo koje ometa protok vazduha i izaziva hrkanje će tako biti vlažnije i neće biti toliko trenja ni nezgodnog zvuka hrkanja.

Žalfija

Uzmite šaku listova žalfije, jabukovo sirće (par kafenih kašičica) i peškir. Skuvajte vodu, stavite lišće u nju, nagnite se i pokrijte glavu peškirom i udišite. Dodajte malo jabukovog sirćeta.
 

Brza dijeta! Od 5 do 8 kilograma manje nedeljno!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>