Zdravlje

Ljubav & Sex

Kilogrami nikako da odu! Dijeta ne uspeva! Fale vam dva minerala!

Ako vam dijeta nikad nije išla od ruke, ne mora da znači da je do vašeg karaktera! Kilogrami nikako da odu! Dijeta ne uspeva! Fale vam dva minerala, a to su cink i hrom.

Kilogrami nikako da odu! Dijeta ne uspeva! Fale vam dva minerala! Svet PlusSvi kažu kako dijeta zahteva jak karakter. Međutim, mnogi ne znaju da nedostatak određenog vitamina u telu izaziva jaku želju za slatkišima ili za brzom hranom.

Nutricionisti savetuju da se u ishranu uvedu cink i hrom, što će doprineti bržem i sigurnijem gubitku kilograma.

 

Uloga hroma u gubitku težine

Hrom pomaće ćelijama da apsorbuju glukozu, povećavajući telesnu osetljivost na insulin. Kada ima dovoljno hroma u organizmu, telo koristi ugljene hidrate koji su ušli u telo kao izvor energije, bez pretvaranje u mast.

Ako vam nedostaje hrom, neprestano imate želju za slatkišima, ne možete da izdržite glad, a telo žudi za čokoladom.
 

Savršena dijeta za ljubitelje masne hrane!


Hrom možete naći u plodovima mora, govedini, mesu živine, semenu bundeve. Ako ste na dijeti neka to bude ishrana koja uključuje ove proizvode.


Uloga cinka u gubitku težine

Cink je ogovoran za metaboličke procese u organizmu, posebno za varenje masati i ugljenih hidrata. On ima moge druge važne funkcije u ogranizmu, posebno dobrinosi fizičkoj izdržljivosti, imunitetu, pamćenju i funkcionisanju reproduktivnih sistema.

Bez dovoljne količine cinka u organizmu, nećete nikada postići željene rezultate dijete. 

Telo cink dobija preko hrane. Hrana bogata cinkom je kvasac, susam, seme bundeve, govedina, kakao, žumance, brašno od celog zrna pšenice.


Ako vam do sada dijete nisu upevale, nađite neku koja će sadržiti gore pomenute proizvode, ili jednostavno uključite u ishranu dodatke sa ovim mineralima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Stil

Povezane vesti:


>