Zdravlje

Ljubav & Sex

Smanjite nivo šećera u krvi uz pomoć pet namirnica!

Šećerna bolest (diabetes mellitus) je oboljenje kod koga je povišena glukoza (šećer) u krvi, a ćelije ostaju gladne šećera. Postoje dva razloga za ovo, ili nema dovoljno insulina da uvede glukozu u ćeliju, ili ima dovoljno insulina, ali ćelija slabije reaguje na njegovo dejstvo. Smanjite nivo šećera u krvi uz pomoć pet namirnica!

Smanjite nivo šećera u krvi uz pomoć pet namirnica! Svet PlusBELI LUK

Beli luk znatno snižava nivo šećera u krvi, a pritom sadrži flavonoide koji svojim antioksidativnim svojstvima regulišu proizvodnju glutationa, jakog antioksidanta u ćelijama koji pomaže u sprečavanju nastanka kancerogenih promena. Beli luk možete da dodate skoro svakom jelu, pa će tako biti odličan izbor za salate, supe i jela od mesa.

TREŠNJE

Ovo voće puno je antocijanina, a jedno istraživanje, sprovedeno prošle godine, pokazalo je da je kod žena u čiju su redovnu ishranu bile uključene trešnje bila smanjena insulinska rezistencija.

SIRĆE

Rezultati istraživanja objavljeni u magazinu Diabetes Care pokazali su da uzimanje mešavine jabukovog sirćeta i vode pred svaki obrok ima blagotvorno dejstvo na organizam. Između ostalog, povećava osetljivost na insulin i smanjuje nagli porast šećera u krvi nakon konzumiranja hrane bogate skrobom kod onih koji imaju pred-dijabetes i obolelih od dijabetesa tipa 2.
 

Savršena dijeta za ljubitelje masne hrane!KURKUMA

Iako nisu sprovedena detaljna istraživanja, veruje se da ovaj indijski začin ima pozitivan učinak na kontrolu šećera u krvi.


CIMET

Samo pola kašičice cimeta na dan može da snizi nivo šećera u krvi, što može mnogo da pomogne osobama koje boluju od dijabetesa tipa 2. Određeni sastojak u cimetu aktivira otpuštanje insulina, pomažući tako organizmu da pretvori glukozu u energiju. Ovaj začin možete da stavite na sveže voće, žitarice s mlekom ili sa njim pripremite jutarnju kafu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>