Svet

Region

The handmaids tale - Sluškinjina priča sezona 3! Bunt, moć, revolucija! (VIDEO)

Serija prati ženu koja je primorana da živi kao konkubina pod fundamentalističkom teokratskom diktaturom u bliskoj budućnosti u totalitarnom Gileadu, nekadašnjim Sjedinjenim Državama, gde žene nemaju nikakva prava. "The handmaid's tale"- "Sluškinjina priča" sezona 3. Bunt, moć, revolucija!

The handmaids tale - Sluškinjina priča sezona 3! Bunt, moć, revolucija! (VIDEO) Svet Plus



Serija koja je "pokupila" sve važnije nagrade, i time učinila "Hulu" prvim striming servisom koji je osvojio Emi i Zlatni globus za najbolju dramsku seriju, već beleži dvostruko veću gledanost nego u prvoj sezoni, prenosi "Entertejment vikli".

U bliskoj budućnosti smanjuju se stope fertiliteta kao rezultat polno prenosivih bolesti i zagađenja. Na području bivših Sjedinjenih Američkih Država razorenih u novom građanskom ratu, vlast preuzima totalitaristička, hrišćansko-teokratska vlada Gileada. Društvo je organizovano u društvene klase u kojima su žene podređene i prema zakona ne mogu raditi, imati lični posed, upravljati novcem ni čitati. Zbog globalne neplodnosti, preostale fertilne žene u Gileadu, zvane sluškinje, raspoređene su u domove vladajuće elite. Tu su podređene ritualnom silovanju kako bi rodile decu vladarima. Tajna policija zvana „Oči“ nadgleda društvo i suzbija bilo kakve pokušaje pobune, dok lovci love osobe koje pokušaju pobeći iz države.
 

Sluškinjina priča: Serija koja je uzburkala javnost! (VIDEO)


June Osborne, preimenovana u Offred (Elisabeth Moss), sluškinja je dodeljena gileadskom zapovedniku Fredu Waterfordu (Joseph Fiennes) i njegovoj ženi Sereni Joy (Yvonne Strahovski). Offred mora da sledi stroga pravila i stalno je nadzirana – neprimeren odgovor ili delo mogu voditi do brutalnih kazni. Offred, nazvana prema zapovedniku kojem je dodeljena, seća se svog života pre totalitarizma kada je imala porodicu, ćerku, posao, bankovni račun, dok sada može jedino da se pokorava Gileadu i da se nada da će  jednom ponovo živeti slobodna i vratiti se ćerki.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>