Zdravlje

Ljubav

Menopauza: Izbegnite starenje kože i kostiju! Konzumirajte lan, čia seme, susam...

Sprečite prve znakove menopauze, teške bolesti i starenje uz ove semenke. Izbegnite starenje kože i kostiju! Konzumirajte lan, čia seme, susam jer su bogati vitaminima, proteinima, mineralima...

Menopauza: Izbegnite starenje kože i kostiju! Konzumirajte lan, čia seme, susam... Svet Plus



Semenke su odličan izvor vitamina i proteina, kao i minerala i jedinstvenih eteričnih ulja. Za naše telo imaju lekovit efekat te se stoga preporučuju naročito ženama starijim od 45 godina.

Seme lana sadrži omega 3 masne kiseline, antioksidanse, minerale i vitamine. Buogato je vitaminom B i magnezijumom. Pomaže u podmlađivanju kože, poboljšava probavu i uklanja višak kilograma.

Čia seme je  bogato omega 3 masnim kiselinama, čak više i od lana i od lososa. Sadrže antioksidanse, a samo 2 kašike ovog semena imaju 18% kalcijuma i 4 grama proteina. Imaju nizak sadržaj holesterola i natrijuma, a obiluju vlaknima, kalcijumom, fosvorom, magnezijumom, bakrom, kalijumom, magnanom, gvožđem i cinkom.

Susam je izvor proteina, kalcijuma i magnezijuma. U 100g susama se nalazi folna kiselina neophodna za telo jedne žene. 2 kašičice ovog semena će ojačati kosti, zglobovo i uništiti želju za slatkišima. Uspešno se bore protiv raka i poboljšavaju sveopšte zdravlje.

Kinoa sadrži 9 esencijalnih proteina, vitamina, aminokiseline, enzime i važne minerale. Kinoa je odlična zamena za meso jer sadrži proteine. Pomaže u opuštanju mišića tela i krvnih sudova, ali pomaže i u borbi protiv raka, dijabetesa, ateroskleroze i mikroba.

Žene u predmenopauzi i menopauzi trebaju da konzumiraju ova četiri semena ukoliko žele da ublaže ili spreče simptome menopauze. Ovo seme uspešno sprečava kardiovaskularne bolesti, starenje kože i kostiju, a jača vašu kosu i nokte.

Pre upotrebe semenke treba da se potope u vodu od 3 do 7 sati. Potom seme umešajte sa voćem, jogurtom, muslijem i konzumirajte svakog dan. Ukoliko želite da imate dobrobiti od ovih semenki, svaki dan pojedite po dve kašike bar jednog od ova četiri semena.
 

Toksična majka! Ona uništava život i psihu sopstvene dece!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>