Ostalo

Smeno

Legenda o laži i goloj istini!

Svet ne poseduje ni najmanju želju da upozna "Golu Istinu". I svaki pojedinac lakše prihvata lepu laž nego što će se suočiti sa istinom koja može da zaboli. Da, Istina boli jednog trenutka, a laž čitav život! I najgora laž je upravo ona kojom lažemo sami sebe! Legenda o laži i goloj istini! 

Legenda o laži i goloj istini! Svet PlusPrema legendi iz 19. veka, Istina i Laž su se srele jednog dana. Laž je rekla Istini: 

"Kako je predivan dan danas!"

Istina je pogledala u nebo i uzdahnula sa olakšanjem, dan je zaista bio predivan.

Njih dve su provele dosta vremena zajedno, da bi naposletku stigle do jednog bunara. Laž se obratila Istini:

 "Voda je zaista lepa, hajde da se okupamo zajedno!"Istina je, pomalo sumnjičavo, proverila vodu i otkrila da je zaista ugodna za kupanje. 

Tada su obe skinule svoju odeću i počele da se kupaju. Odjednom, Laž je izletela iz vode, obukla odeću od Istine i pobegla. Pobesnela Istina istrčala je iz bunara, pokušavajući da pronađe Laž i uzme natrag svoju odeću.

Svet, gledajući golu Istinu, okretao je svoje poglede sa osudom i besom. Sirota Istina se vratila u bunar i nestala zauvek, skrivajući tako svoju sramotu. Od tada, Laž putuje širom sveta obučena kao Istina, zadovoljavajući potrebe društva, jer Svet, u svakom slučaju, ne poseduje ni najmanju želju da upozna golu Istinu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>