Zdravlje

Ljubav & Sex

Dijeta?! Hrana koja će vas zasititi, a ne goji!

Dijeta?! Želite da smršate ali vam ne ide baš najbolje. Nije uvek rešenje da trpite glad, započnite tako što ćete u kriznim trenutcima uzeti nešto što ne goji! Ova hrana će vas zasititi, a neće se zalepiti za vaš stomak i zadnjicu.

Dijeta?! Hrana koja će vas zasititi, a ne goji! Svet PlusSoja je veoma hranljiva jer je bogata proteinima, pa će vas brzo zasititi na duže vreme. Snižava loš holesterol, a povećava dobar. Pored toga ublažava štetne posledice nezdrave hrane. 

Bilo da pijete mleko ili jogurt, jedete sir ili pavlaku unećete u svoj organizam kalcijum i proteine. Mlečni proizvodi su idealna užina, ali birajte one koji imaju mali procenat masti. Možete ih jesti i piti same ili kao dodatak nekom jelu.

Jabuke su pune vlakana, pa je preporučljivo da svakog dana pojedete po jednu jabuku, jer ćete na taj način uneti jednu od preporučenih dnevnih porcija voća ili povrća, a vlakna iz jabuke će vas zasititi, pa nećete imati potrebu za slatkišima i popularnim grickalicama.
 

Ubrzavanje metabolizma! Dokazani trikovi koji će ga podstaći!


Tunjevina i skuša će vam smanjiti želju za hranom. Bogate su zdravim mastima, koje će vas zasititi, obezbediti neke od najvažnijih hranljivih sasojaka, uključujući vitamine i omega-3 masne kiseline. Ove ribe snižavaju loš holesterol i povećavaju dobar, što smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Proteinima koji se nalaze u ovoj ribi potrebno je dosta vremena da se svare, pa ćete dugo biti siti.

Krompir je odličan izvor ugljenih hidrata, vitamina B i C I gvožđa  zbog čega će vam brzo utoliti glad i obezbediti neophodne vitamine i minerale. Sam po sebi ne  predstavlja visokokaloričnu namirnicu, ali je bitno na koji način ga pripremate. Izbegavajte prženi i pečeni krompir, jedite ga barenog i to bez kaloričnih sosova i preliva.
 

Ne možete se osloniti samo na vežbanje! Hrana koja ubrzava rast mišića!


Bareno jaje je idealna užina, jer ima 75 kalorija i 6 grama proteina. Nedavna istraživanja su pokazala da žene koje su jele dva jajeta za doručak skinule 65 procenata više kilograma i smanjile obim struka za 83 procenata više od onih koje nisu. Ako imate povišen holesterol jedite belance, jer ono sadrži različite proteine, minerale i vitamine neophodne našem organizmu
 

Dijeta- gubitak težine: Više obroka – manja kilaža!


Mahunarke su najzdravije povrće koje mogu da se pripreme na mnoge načine. Pune su nerazdvojivih vlakana, koje pomažu snižavanje holesterola. Sadrže mnogo antioksidanata, vitamina i minerala, a predstavljaju i odličan izvor proteina. Jednom nedeljno umesto mesa jedite obrok od mahunastog povrća. Pasulj iboranija mogu da se pripreme na raznorazne načine.
 

Potrošnja kalorija po aktivnostima!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>