Svet

Region

Evrovizija: Pobednik je Holandija, Srbija na 17-om mestu! (VIDEO)

Evrovizija! Pobednik je Holandija, Srbija na 17-om mestu sa 92 boda! Najbolja pesma Evrope je "Arcade" koju je izveo Dankan Lorens. „Pesma Evrovizije“ sledeće godine održaće se u Holandiji. 

Evrovizija: Pobednik je Holandija, Srbija na 17-om mestu! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Pesma Evrovizije ove godine održana je po 64. put i to pod sloganom "Dare to Dream" (Usudi se da sanjaš), u hali "Ekspo" Tel Aviv. 

Sinoć se predstavilo 26 zemalja, a naša Nevena je predstavila Srbiju pesmom "Kruna" i nastupila pod rednim brojem 23! Nakon sabiranja glasova stručnog žirija i publike, predstavnik Holandije, Dankan Lorens je pobedio na 64. Evroviziji! Što se tiče glasova publike, Srbija je dobila 54 bodova!

Posle glasanja stručnog žirija svih zemalja, Srbija se nalazila na 19. mestu! Tabela je izgledala ovako:



Iz Srbije je javila Dragana Kosjerina i 12 poena dodelila Severnoj Makedoniji! Sledeća je glasala Hrvatska koja je Neveni dala 4 boda! Australija je dala 1 bod Srbiji! Sledeća je glasala Rumunija, koja je Australiji dala 12 bodova, dok je Nevena Božović dobila 3! Srbija je od Belorusije dobila 3 boda! Trenutno vodi Severna Makedonija! Austrija je Neveni dala 2 boda, dok je najveći broj bodova dala Tamari Todevskoj! 

Crna Gora je Srbiji dala 12 poena, i to su ujedno prvi glasovi za Srbiju! Severna Makedonija nam nije dala nijedan poen, a 12 poena je dala Italiji! Rusija je 12 poena dala Azerbejdžanu! Prva zemlja koja je glasala je Portugal koji je najveći broj poena dao Holandiji!

Nakon Verke, na scenu je izašla dugoočekivana Madona! Ona je poslala snažnu poruku da muzika spaja ljude. Pojavila se u kostimu Žan Pola Gotjea koji je i lično došao da isprati njen nastup kojim će predstaviti novu pesmu! Najavljivani nastup svetske pop dive počeo je pesmom Like a prayer, a nakon toga je premijerno je izvela novu pesmu pod nazivom Wake up.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>