Region

Svet

Miša Janketić komemoracija: Minut ćutanja za velikog glumca! (VIDEO)

Najbliži se opraštaju od legendanog glumca... Danas je pozorište u crnini! Mihailo Miša Janketić komemoracija. Minut ćutanja za velikog glumca! Kada budete videli njegovu poslednju TV ulogu, videćete da je napravio dijamant.

Miša Janketić komemoracija: Minut ćutanja za velikog glumca! (VIDEO) Screenshoot/InstagramMihailo Miša Janketić (81) preminuo je u sredu u Beogradu, a danas se porodica, kolege i prijatelji poslednji put opraštaju od njega. Komemoracija legendarnom glumcu održava se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a sahrana će se održati u 15 časova, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a onda su na video bimu krenule da se ređaju fotografije iz života pokojnog glumca.

U trenutku kada su prisutni trebali da održe svoje govore, došlo je do tehničkih problema. U sali se nije ništa čulo pa je njegov sin Marko ustao i reagovao. Vrlo brzo su rešili problem i komemoracija je nastavila svojim tokom.

"Opraštamo se od prijatelja, prvaka pozorista i jednog od najveceg glumaca. Svojim ulogama stvarao je istoriju pozorista, ali on nije samo bio glumac, već i visoko moralna osoba"- ovim rečima započela je komemoraciju direktorka Tamara Vučković Manojlović...

Vida Ognjenović:

"Danas je pozoriste u crnini, napustio nas je Miša Janketić. Nadala sam se da će ga ovo proći. Bio je jednostavan, drag, nasmejan reklo bi se običan čovek, ali u njemu se krio veliki talenat. Miša više neće stajati iza zavese i cekati da izađe na scenu. Sve je prošlo, bio je jarbol u svakoj podeli, oslonac reditelju i glumcima. Njegovo majstorstvo je bilo izvorno, a dva puta ga nisam prepoznala na sceni. Nije umeo da se svađa, ali je umeo da odbrani svoju misao i pobedi u svađi. Branio se nežnošću i pobeđivao, pevao je setno i tiho, a nekada čežljivo i bolno. Mogao je više i više, zbogom stoliki glumče. Zbogom dragi i nezamenljivi prijatelju. Slava mu."

Voja Brajović je sa suzama u očima održao oproštajni govor za svog kolegu i prijatelja:

"Imao je ispunjen život i kao glumac i kao umetnik, ali i van pozorišta. Imao je brojne nagrade, ali ja ću da nabrojim najvažnije, to su Svijetlana, Rasa, Iva, Milica i Marko. Umeo je da se raduje malim stvarima kao svako siroče. Miša je doživljavao svaku ulogu kao Sizif svoj kamen. Gurao je svaku ulogu do vrha brda, koja je na kraju postajala dragulj. Kada budete videli njegovu poslednju TV ulogu, videćete da je napravio dijamant. Ostao je savremen i moderan do kraja."

Prijatelji i kolege skupili su se da se oproste od dragog kolege, ali i da porodici izjave saučešće. Sala je prepuna, a na licima prisutnih vidi se velika tuga i bol!

Sa tugom na licu, među prvima je stigla koleginica Tanja Bošković. Vlasta Velisavljević došao je da oda počast kolegi... Tu su bili Vesna Čipčić sa ćerkom Anjom Alač, Boda Ninković i Dragan Petrović Pele, Petar Božović, Branka Petrić, 

Čuveni glumac poznat po bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogromantrag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju. Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade "Pavle Vujisić" za životno delo. Miša Janketić se bavio pedagoškim radom kao profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo


>