Region

Svet

Region

Kralj Petar I jedanaesta poslednja epizoda: Poslednji trzaji snage!

Serija „Kralj Petar I“ jedanaesta, poslednja epizoda, biće emotovana 19. maja u 20 časova na prvom programu RTS-a. Kralj Petar traga za Marinkom Spasojevićem, trudeći se da, uprkos teškim okolnostima, održi obećanje dato jednoj majci. Poslednji trzaji snage! 

Kralj Petar I jedanaesta poslednja epizoda: Poslednji trzaji snage! Promo



Predhodna epizoda:

Uprkos velikim rizicima, vrhovna komanda srpske vojske donosi odluku o povlačenju trupa preko Crne Gore i Albanije. S obzirom na teške okolnosti, ovaj potez doneće ili smrt, ili slobodu. Ipak, uz ovu odluku staju svi - od političara i vrhovnih komandanata, preko profesora i vojnika, sve do srpskih seljaka i dece. 

Ostareli kralj Petar povlači se zajedno sa svojim narodom, osluškujući njegove težnje, shvatajući njegove sumnje i nadajući se da ih, iza nepristupačnih albanskih planina, čeka bolja sudbina.

Glad, iznemoglost i bolest odnose desetine hiljada života. Mnogi su primorani da odluče da li će spasiti druge ili sebe. U borbi za goli opstanak, životni putevi podnarednika Živote, Marinka i dečaka Momčila zauvek se razdvajaju… 



Poslednja epizoda:

Srpska vojska zajedno sa kraljem Petrom nastavlja povlačenje preko Albanije. Golgota će uskoro biti završena… bar za neke od njih. Poslednju, jedanestu epizodu serije „Kralj Petar I“ pogledajte 19. maja u 20č na Prvom programu RTS-a.

Iznemogli srpski vojnici koriste poslednje trzaje snage povlačeći se preko zavejanih albanskih planina. Borba za preživljavanjem budi životinjske instinkte, a bolesti i glad od ljudi prave zveri. Vojska je rasparčana, a mnogi na ovom putu ostavljaju svoje živote, na korak od slobode. 

Kralj Petar traga za Marinkom Spasojevićem, trudeći se da, uprkos teškim okolnostima, održi obećanje dato jednoj majci. I dok ova majka po poslednji put doziva svog sina jedinca, Golgota Srbije se konačno završava. Na Krfu ih čeka obećana sloboda i nada u budućnost… bar za one koji su uspeli da prežive.

Poslednja, jedanaesta epizoda serije „Kralj Petar I“ emituje se u nedelju 19. maja u 20. časova na Prvom programu RTS-a. Reprizu možete pogledati naredne nedelje, 26. maja u 16 časova. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>