Svet

Region

Nove epizode! Zona sumraka- The Twilight Zone! Svi smo je rado gledali!

"Zona sumraka - The Twilight zone" je američka televizijska serija koju je 1957. godine kreirao Rod Serling. Ovo je vrhunski spoj fantastike, naučne fantastike i horora. Svaka epizoda (njih 156. u orginalnoj seriji) sačinjena je od više različitih priča, a svaka od tih priča može dovesti gledaoca u situaciju da oseti strah ili da bude isprovociran samom tematikom priče. Svi smo je rado gledali, a sada su tu nove epizode!

Nove epizode! Zona sumraka- The Twilight Zone! Svi smo je rado gledali! Screenshoot/VideoEpizode počinju najavom:

"POSTOJI PETA DIMENZIJA, NEPOZNATA ČOVEKU, OGROMNA KAO SVEMIR I VEČNA KAO BESKRAJ. TO JE PROSTOR IZMEĐU SVETLOSTI I SENKE, NAUKE I PRAZNOVERJA. I NALAZI SE IZMEĐU PONORA LJUDSKIH STRAHOVA I VRHA NJEGOVOG ZNANJA, OVO JE DIMENZIJA MAŠTE. TO JE OBLAST KOJU NAZIVAMO: ZONA SUMRAKA!"Likovi iz serije su obični ljudi koji iz nekog razloga upadnu u zonu sumraka što često dovodi do neočekivanih zapleta na početku i raspleta na kraju epizode. Većina priča u serijalu Zona sumraka nam donose neočekivan kraj, ali i ostavlja epizodu nezavršenu u mašti gledalaca. Zona sumraka nas uvodi u jedan skriveni, tajni svet, u kome neprikosnoveno mesto zauzima mašta...

Prva je serija išla od 1959. do 1964, prvo obnavljanje dogodilo se od 1985. do 1989, da bi 1994. godine usledio serijal 'Rod Serlingovi izgubljeni klasici'. Drugi talas obnove serijala, dogodio se od 2002. do 2003. godine.

1980-ih godina ovaj serijal je Radiotelevizija Beograd emitovala na programu JRT-a, deo prve, crno-bele sezone, da bi se kasnijih godina tu i tamo pojavila koja epizoda iz serijala prve obnove.

No, s obzirom na kvalitet serije, slavne filmske reditelje koji su pokazali svoja umeća u kratkoj igranoj formi, uticaj te dugovečnost, 'Zona sumraka' je postala antologijska serija.

Rod Serling, tvorac i narator za sledeću epizodu, u ovoj seriji je dobio dve Emmy nagrade za scenario 1960. i 1961. godine, te Zlatni globus 1962. za najbolju režiju.Ažurirana verzija klasične antologije koja sadrži različite priče o naučnoj fantastici, misteriji i užasu. U prvoj epizodi, upoznaćete Samira Vasana, čoveka koji je odbio da kompromituje svoja verovanja zbog jeftine šale. Po prvi put biće u centru pažnje! Moraće da odluči šta mu je stvarno važno kad smeh prestane i koliko je voljan dati Zoni sumraka.

Samir je naučio na teži način, da dobiti sve što poželiš, ponekad znači izgubiti sve što voliš! Nakon što je konačno trebao da postane NEKO, još jednom je izabrao da postane NIKO! Na kraju Samir je završio u šou za koji možete kupiti kartu, samo u "Zoni sumraka".

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>