Region

Svet

Komšije su otkrile kako je Miša Janketić provodio poslednje dane!

Komšije su nedavno otkrile kako je Miša Janketić provodio poslednje dane. Miša je baš propao i žao mi je što je oboleo jer ga se sećam kao pravog šmekera. 

Komšije su otkrile kako je Miša Janketić provodio poslednje dane! Screenshoot/InstagramGlumac Mihailo Miša Janketić umro je danas u svojoj 80. godini u Beogradu. Zajedno sa svojom surugom Svjetlanom Knežević decenijama je stanovao u centru Beograda.

Komšije glumca nedavno su za "Blic" ispričale kako je Miša Janketić provodio poslednje dane svog života. U poslednje vreme retko su ga viđali u kraju u kom je stanovao. Ispričali su nam da je eventualno dolazio do jednog od nekoliko kafića u ulici.

Miša je baš propao i žao mi je što je oboleo jer ga se sećam kao pravog šmekera. Viđam ga u kafiću u prepodnevnim satima - rekla je gospođa koja nam se predstavila kao Mirjana Manić, a komšija Mišinih godina dodaje da glumac teško podnosi što više ne može da ide često u rodni kraj, crnogorsko selo Tomaševo.

- Miša je živeo za vreme koje je provodio u rodnom kraju, u selu kod Bijelog Polja u Crnoj Gori. Tamo je držao časove glume tokom leta i okupljao porodicu u prirodi. Sad je oslabio i sve manje ide na put.

Glumac Mihailo Miša Janketić godinama je uživao u skladnom braku sa balerinom i glumicom Svjetlanom Knežević. Od nje je bio stariji 12 godina, a to nije sprečilo da se među njima rodi velika ljubav.

Miša Janketić se sa suprugom Svjetlanom retko pojavljivao na javnim događajima, a iz velike ljubavi rodilo se četvoro dece - Iva, Milica, Marko i Radomir.

Njihova ljubavna priča počela je u Sarajevu, a Svjetlana je tada bila zaljubljena u drugog mladića. Upoznali su se kada ju je on tešio zbog raskida sa tadašnjim izabranikom.

- Svjetlana je bila vrlo mlada kada smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je veoma lepa devojčica. I dan-danas je lepa. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Tada sam bio zreo čovek, dosta rano sam delovao autoritativno. Hteo sam brže da ostarim. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj se se ne sekira, da ću se, kada bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo. Kad je imala 22 godine, otišao sam u Sarajevo, uzeo je i oženio. Održao sam obećanje. Istina, u međuvremenu je bilo nekih malih pesmica i nekih pisama, jer ona je tad učila baletsku školu u Sankt Petersburgu, u Lenjingradu, a ja sam bio ovde, pa smo se malo dopisivali. I, eto, tako, i tu prođe 40 godina, maltene- rekao je pre nekoliko godina glumac za domaće medije.


Supruga preminulog glumca bila je članica ansambla Pozorišta na Terazijama, a upamćena je po seriji “Grlom u jagode“, predstavi “Cigani lete u nebo“ i ulozi u TV seriji “Lisice“. Sećanje Svjetlane Knežević na poznanstvo sa Mišom je jako zanimljivo, možda malo drugačije: 

- Upoznao nas je naš zajednički prijatelj. Miša priča da je na snimanju filma “Horoskop” rekao: „Vidite li onu malu? Kad poraste, ja ću je oženiti.“ Film su snimali na moru, ja sam imala 16 godina. Drugarica i ja smo se prijavile za statiranje da bi koji dan produžile letovanje. Posle četiri godine smo se zaista počeli družiti. Lepa priča. Što se tiče dece, ja sam bila inicijator. Da mi je Bog dao, bilo bi ih više - ispričala je Svjetlana

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Blic

Povezane vesti:


>