Region

Svet

Jelena Karleuša je definitvo u jako lošem periodu života! Krivična prijava!

Jelena Karleuša je definitvo u jako lošem periodu života! Krivična prijava jer je konstantno izazivala paniku na društvenim mrežama boreći se protiv vakcinacije dece.

Jelena Karleuša je definitvo u jako lošem periodu života! Krivična prijava! Screenshoot/Instagram



Pevačica Jelena Karleuša pozivala je narod da ne vakciniše decu MMR-om, tvrdeći kako postoje nuspojave, uprkos uverenjima lekara da su vakcine proverene.

Jelena je zbog svojih nesmotrenih izjava završila i na sudu, kada je grupa zabrinutih roditelja podnela krivične prijave protiv Jelene i njoj sličnih zbog širenja straha i panike od vakcine i pojave epidemije morbila.


Čini se da bi pevačicu sada debelo moglo da košta iznošenje neproverenog mišljenja putem društvenih mreža. Kako tvrde svetski mediji, najveće društvene mreže poput Instagrama i Fejsbuka objavile su da će se obračunati a govorom mržnje, bilo kakvim pozivima na nasilje i drugom vrstom nedoličnog sadržaja, u koju spadaju aktivnosti krajnjih desničara, ali i zagovornika izbegavanja vakcinacije.

Tvorci društvenih mreža objavili su da će se brisati grupe, profile i svaku vrstu propagande koja bude objavljivana, a najnovije odluke Fejsbuka i Instagrama uključuju i brisanje objava u kojima se spominju oznake ovakvog sadržaja.

Zbog komplikacija malih boginja u Srbiji je u 2018. umrlo 12 osoba, među njima je bilo i dece i odraslih. Kako su tada pisali domaći mediji, kolektivni imunitet je opao, jer roditelji, vođeni stavovima antivakcinaša - da MMR vakcina izaziva autizam - nisu želeli da vakcinišu svoju decu.

Pošto je Karleuša prednjačila u toj propagandi, sada bi moglo da joj se desi da ostane bez jedinog medija preko kojeg komunicira sa fanovima, a to su društvene mreže.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo

Povezane vesti:


>