Region

Svet

Ceca i Bora: Nikada nećemo nastupati u Hrvatskoj

Iako je naše muzičko nebo prilično aktuelno za hrvatske pevače, i obrnuto, ipak ima umetnika koji ni za živu glavu neće preći granicu i napuniti neku halu. To su pre svega Ceca Ražnatović, Bora Djordjević, Mišo Kovač i Oliver Dragojević.

Ceca i Bora: Nikada nećemo nastupati u Hrvatskoj



"I kada sam pravila koncert u Beogradu, pozvala sam sve ljude koji žele da me čuju da dođu ovamo jer su Srbija i Beograd otvoreni za sve ljude, za razliku od, na primer, Zagreba. Zato tamo nikada u životu nisam bila i neću ići. Nije problem samo u koncertnim aktivnostima već i u medijima koji cenzurišu pevače sa ovih prostora. Svojevremeno sam imala loše iskustvo kada sam dala intervju za TV ’Nova' koji je bio zabranjen. Naprosto ne postoji reciprocitet u tome kako se njihovi izvođači tretiraju ovde, a kako pevači iz Srbije tamo. Ipak, drago mi je što pripadam narodu koji je otvoren za sve ljude i gostoprimljiv jer to pokazuje našu veličinu”, kaže za Alo!, Svetlana Ceca Ražnatović.

Frontmen grupe „Riblja čorba“ Bora Đorđević, ima iste stavove kao i Ceca. “Već sam imao blanko ponude iz tri hrvatska grada da sam upišem sumu za koju bih nastupao sa ‘Čorbom’. Ali neću, jer se tu ne radi o novcu, nego o principu”, kaže Bora .

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>