Region

Svet

Ambasada SAD brine o Katarini Rebrači

Katarina Rebrača (38), bivša manekenka i vlasnica humanitarnog fonda, koja je optužena da je sa još četiri osobe protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz fonda, američka je državljanka pa se i Ambasada SAD interesuje za njen slučaj.

Ambasada SAD brine o Katarini Rebrači



Brajan Stimler, ataše za štampu Ambasade SAD, izjavio je za „Alo!“ da zakon o privatnosti koji važi u SAD ne dopušta Vladi SAD da bilo šta komentariše, pa i u ovom slučaju. “Govoreći uopšteno, ukoliko je američki državljanin uhapšen u inostranstvu, uloga ambasade je jasno definisana. Ta uloga je ograničena na obezbeđivanje da se sa uhapšenim ne postupa loše u zatvoru i da su mu omogućena sva prava i privilegije koje garantuje lokalni zakon”.

Šuška se da je Katarina dan pre hapšenja navodno sama došla u policijsku stanicu u Ulici 29. novembra i tražila da joj kažu za kada je planirano njeno hapšenje.” Na prvi pogled delovala je zabrinuto, sedela je skrštenih ruku. Već posle nekoliko minuta pitala je da li znamo za kada je planirano njeno hapšenje, jer se već danima, kako je rekla, o tome „šuška“. Naravno, odgovor nismo mogli da joj damo, jer je to mimo zakona. Pominjala je i svoje poslovne obaveze", otkrio je sagovornik iz MUP-a.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>