Region

Svet

Karleuša ima pravo da laže: Uplašila se od Cece na sudu!

Pop pevačica Jelena Karleuša pojavila se juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na zakazanom ročištu povodom krivičnog postupka koji je balkanska zvezda Svetlana Ceca Ražnatović pokrenula protiv nje zbog toga što ju je optužila da je nalogodavac ubistva Zorana Davidovića Ćande. Karleuša ima pravo da laže?! Uplašila se od Cece na sudu!

Karleuša ima pravo da laže: Uplašila se od Cece na sudu! Svet Plus



Zastupnik Jelene Karleuše se pobunio na početku ročišta, te je zatražio izuzeće sudije uz obrazloženje da mala od skandala može da laže, pa se stiče utisak da se plavokosa pevačica uplašila Ražnatovićke i ne želi pred sudijom da polemiše o ranijim optužbama da je Ceca naručila Ćandinu likvidaciju. Ona je izjavila i da nije komunicirala sa novinarima i govorila o ubistvu Ćande. Rekla je kako sa novinarima isključivo komunicira njen PR Zoran Birtašević i da on može takođe da potvrdi njene reči. Međutim, Jelenu, po svemu sudeći, slabo služi pamćenje, a takođe treba da je bude i sramota ove izjave, s obzirom na to da je za Srpski telegraf 2017. godine dala ekskluzivnu ispovest o tome da je sigurna da je Ceca naručila Davidovićevo ubistvo. Za ovo postoje validni dokazi u vidu mejla u kom je uredno odgovorila na sva pitanja, nakon čega je i preko poruka našim novinarima redovno blatila Ražnatovićku navodeći da ona treba da ide na poligraf.

Na početku ispovesti pre dve godine za Srpski telegraf je izjavila:

"Već od milion puta sam rekla i ponoviću: Zoran je izgubio glavu ne zato što je bio opasnost za bilo koga, već zato što je od njegovih ubica to zahtevala Svetlana Ražnatović. A njoj, tom ološu krvavih ruku, Zoran je smetao zbog mene. Niti joj je bio kriv niti je na bilo koji način on naudio njoj ili njenom mužu, onom zlikovcu i ubici Arkanu, niti je na bilo koji način u bilo šta umešan. Njegova jedina greška je bila ta što je bio iz kraja i iz okruženja ljudi koji su mrzeli Arkana i što je bio kolateralna šteta mržnje Svetlane Ražnatović prema meni."

Karleuša je uredno odgovorila na sva postavljena pitanja koja su se ticala ubistva Ćande, a kada bismo je svaki naredni put kontaktirali i uredno pitali za izjave na teme koje su bile vezane za njena zakazana suđenja i ročišta sa Cecom, JK je ljutu rivalku u više navrata vređala. Na pitanje našeg novinara kako komentariše Cecinu izjavu da treba da ide na psihijatrijsko veštačenje i da je dosta trpela torturu plavokose pevačice, te i da treba da ode na poligraf, mala od skandala je oplela po Ražnatovićki:

"Neka ološ ide na poligraf."

Iz advokatske kancelarije Ateljević, koja zastupa Jelenu Karleušu, potvrdili su da pevačica ima pravo da se brani ćutanjem ili da uopšte ne iznese ništa u svoju odbranu.

"Sudija protivno zakoniku o krivičnom postupku oduzima prava koja pripadaju mojoj stranci, kako će ona da iznosi odbranu. Da bih objasnio, kada je neko svedok u postupku, on ima građansku dužnost da svedoči, dužan je da se odazove i da svedoči o onome što mu je poznato. Kada daje iskaz, mora da govori istinu, a ako mu se postavi pitanje koje njega može da izloži krivičnom gonjenju, onda ima pravo da to uskrati. Kada je u pitanju okrivljeni, ne postoji krivično delo davanja lažnog iskaza okrivljenog. Okrivljeni ima pravo po zakoniku o krivičnom postupku da se brani ćutanjem i da uopšte ne iznosi svoju odbranu" - kaže Zoran Ateljević.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Republika

Povezane vesti:


>