Zdravlje

Ljubav

Ako ste gojazni ovo će vam pomoći! Mršavljenje proređuje glavobolje!

Ako ste gojazni ovo će vam pomoći! Mršavljenje proređuje glavobolje tvrdi vodeći istraživač dr Klaudio Pagano. Tim ovog lekara pregledao je rezultate deset različitih studija.

 Ako ste gojazni ovo će vam pomoći! Mršavljenje proređuje glavobolje! Svet PlusGojaznim ljudima, koji ujedno pate od migrene, gubitak kilograma mogao bi da olakša glavobolju i druge simptome u vezi s migrenom, pokazuje novo italijansko istraživanje.

Kada osoba izgubi na telesnoj težini, broj dana u mesecu sa migrenom se smanjuje, kao i bol i trajanje napada glavobolje – tvrdi vodeći istraživač dr Klaudio Pagano.

Tim ovog lekara pregledao je rezultate 10 različitih studija koje su uključivale ukupno 473 pacijenta s migrenom. Analiza je pokazala da je gubitak težine povezan s velikim smanjenjem učestalosti, trajanja i boli migrena.

Prednosti su bile slične, bez obzira na to da li je smanjenje težine postignuto hirurškim zahvatom ili promenama u ishrani i vežbanju.

Nameće se zaključak da ako patite od migrenskih glavobolja i ukoliko ste gojazni, gubitak težine će da poboljša kvalitet ličnog, porodičnog i društvenog života, kao i sam rad i produktivnost na poslu.

Doktor Pagano ističe da gubitak težine takođe smanjuje intenzivnost simptoma povezanih s gojaznošću, uključujući dijabetes, hipertenziju, bolesti srca, moždani udar i respiratorne bolesti.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>