Region

Svet

Region

Senke nad Balkanom: Dragan Bjelogrlić dao otkaz scenaristi! (VIDEO)

Vladimir Kecmanović više ne sarađuje sa glumcem na drugoj sezoni popularne serije "Senke nad balkanom"! Dragan Bjelogrlić dao otkaz scenaristi!

Senke nad Balkanom: Dragan Bjelogrlić dao otkaz scenaristi! (VIDEO) Screenshoot/Instagram



Scenarista Vladimir Kecmanović ostao je bez angažmana u novoj sezoni serije "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića, prenosi "Kurir".

Bjelogrlić i proslavljeni pisac su se navodno, kako piše ovaj list, tokom snimanja nekoliko puta svađali, pa je reditelj odlučio da umesto Kecmanovića posao poveri jednom dramaturgu.

"Bjelogrlić nije želeo više da toleriše to što je Vladimir kasnio sa pisanjem scenarija. Snimanje je moralo da počne, a do tada nije bila gotova ni prva ruka scenarija. Kecmanović je paralelno pisao i svoju seriju, kao i projekte za pozorište. Bjela je imao razumevanja za to, ali nije želeo da takvo ponašanje utiče na ostale ljude u timu. Scenario je, pored Kecmana, pisao i Dejan Stojiljković, a timu se pridružio novi saradnik", rekao je izvor za "Kurir" blizak produkciji.

Vladimir Kecmanović je potvrdio da je napustio rad na seriji.

"Učestvovao sam u pisanju druge sezone i pred kraj rada napustio 'Senke'. Trenutno pregovaram sa emiterima o snimanju serije upravo po romanu 'Feliks', koji se igra u Zvezdara teatru", izjavio je povodom ovoga pisac.

Snimanje druge sezone "Senki nad Balkanom" privodi se kraju, a Bjelogrlić je u priču uveo mnoge istorijske ličnosti, poput Tita, kneza Pavla i vajara Ivana Meštrovića.

Prve epizode dešavaju se uoči dočeka 1934. godine, a glumačka pojačanja su Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Bogdan Diklić i još mnogi drugi perspektivni glumci mlađih generacija.

"Ova sezona će se događati 1934, baviće se ne baš veselom situacijom u Jugoslaviji, koja puca po šavovima, i Evropi, nad kojom se nadvila senka rata i gde fašisti u Italiji i nacisti u Nemačkoj zveckaju oružjem. Hitler je proglašen za ličnost godine u magazinu Tajm. Dva događaja su ključna: građenje spomenika Neznanom junaku na Avali i ubistvo kralja Aleksandra u Marselju. U politička ubistva bili su umešani špijuni", najavio je Bjelogrlić.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Mondo

Povezane vesti:


>