Region

Svet

Vozačkoji je ubio Šabana nije ukrao auto, već pozajmio bez znanja vlasnika!

Turčin Alsin Levent (35) vinovnik saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić (67) još je u istražnom zatvoru. Zvanična formulacija tužilaštva: Vozač koji je ubio Šabana Šaulića nije ukrao auto, već "pozajmio" bez znanja vlasnika! 

Vozačkoji je ubio Šabana nije ukrao auto, već pozajmio bez znanja vlasnika! Screenshoot/InstagramPrema najavama iz Državnog tužilaštva u nemačkom gradu Bilefeldu, pitanje je dana kada će biti kompletiran izveštaj o udesu na Auto-putu dva, kod isključenja za Gitersloh.

Državni tužilac Kristof Makel kaže da će javnosti tada biti dat i sud veštaka o uzroku tragedije koja je odnela dva života- Pored legendarnog pevača, poginuo je i njegov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43). Šaulićev kum Slobodan Stojadinović teško je povređen.

Novinar regionalng dnevnog lista koji je izveštavao o ovoj tragediji Karsten Borgmajer kaže:

"Optuženi definitivno nije imao vozačku dozvolu."

Automobil za čijim volanom se nalazio Levent "nije bio ukraden, nego ga je on pozajmio, ali bez prijateljevog znanja", glasi zvanična formulacija tužilaštva. Sagovornik je na stravičan prizor naišao igrom slučaja - katastrofalni sudar dogodio se na trasi kojom svakodnevno prolazi vozeći se na posao. Ne znajući šta se zapravo dogodilo, a još manje ko je žrtva nesreće, odlučio je da zaustavi svoj automobil i izvesti o incidentu.

Vozač "mazde" Alsin Levent optužen je za ubistvo iz nehata i po hitnom postupku sproveden je u istražni zatvor.

Državni tužilac iz Bilefelda, Kristof Makel je izjavio:

"Tokom istrage, nedvosmisleno je potvrđeno da je 17. februara 2019. godine bio pod dejstvom alkohola i droge (kanabis)"

"Te nedelje sam, već rano ujutru, vozio auto-putem, jer sam upućen u Dortmund da izveštavam o eksploziji u jednoj staroj termoelektrani. Ali već posle nekoliko kilometara, upao sam u stravičan zastoj. Najpre sam pomislio da se radi o gužvi usled radova koji su se već duže vreme izvodili, ali mi je već druga misao govorila da je ipak reč o nečemu vanrednom, odnosno o saobraćajnom udesu." - kaže Borgmajer.

Uključio je zato rotaciono svetlo, na koje, kao reporter po nemačkim zakonima ima pravo. Na taj način je prošao zagušenje na putu i stigao na mesto tragedije.

"Tamo je vladala velika užurbanost. Spasilački timovi i lekari hitne pomoći upravo su napuštali mesto udesa. Povređeni putnici su već bili na putu ka obližnjim bolnicama. Automobili koji su se sudarili bili su od siline udarca, prevrnuti pod uglom od 180 stepeni na srednjoj kolovoznoj traci, onoj koja je predviđena za preticanje" - kaže sagovornik.

On dodaje i da je od šefa Vatrogasne brigade dobio informacije koje su u tom trenutku bile dostupne. Saobraćaj se odvijao otežano, s desne strane od mesta sudara:

"Budući da sam morao hitno da produžim za Dortmund, sav materijal koji sam prikupio na licu mesta i fotografije koje sam snimio, poslao sam mobilnim telefonom onlajn redakciji svog lista i nastavio drugi novinarski zadatak."

Srpska javnost i estrada ostale su šokirane i neme posle vesti o tragičnoj sudbini pevača, koji se kobnog jutra vraćao u Srbiju sa nastupa. Šaulić je sa teškim povredama prevezen u bolnicu, ali je izdahnuo vrlo brzo po prijemu. Sahranjen je nekoliko dana kasnije u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Vozač "mazde" Alsin Levent optužen je za ubistvo iz nehata i po hitnom postupku sproveden je u istražni zatvor.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Večernje novosti

Povezane vesti:


>