Zdravlje

Ljubav & Sex

Oprez! Mandarine su opasne po zdravlje iz tri razloga!

Mandarine spadaju u jedno od najpopualrnijih i najzdravijih voćki. One sadrže visoku koncentraciju vitamina C, ali i drugih vitamina i čine da budemo zdraviji i snažniji. Međutim, postoje trenuci kada ovo voće može biti prilično opasno po naše zdravlje. Oprez! Mandarine su opasne po zdravlje iz tri razloga!

Oprez! Mandarine su opasne po zdravlje iz tri razloga! Svet PlusPre nego što počete da ljuštite mandarine, dobro ih operite, jer se na njihovoj kori mogu nalaziti larve mediteranskih mušica koje se ljušćenjem mogu prebaciti u sam plod i tako izazvati infekcije u vašem telu i dovesti do trovanja.

Pošto se mandarine uvoze iz dalekih zemalja, one se prskaju različitim hemikalijama kako bi izdržale taj put, a zbog toga se često primenjuje i otrovni etilen toksin. To je još jedan razlog zbog kojih mandarine morate dobro oprati pre ljušćenja i konzumacije.

Ako na mandarinama primetite zelene tačke, onda to ukazuje da dolaze sa bolesnog i zaraženog stabla. Stručnjaci kažu da se unutar takvih mandarina mogu razviti bakterije i da se trebaju izbegavati.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Muški magazin

Povezane vesti:


>