Ostalo

Smeno

Mermerna jaja bez margarina! Samo lukovina i zelena boja! (VIDEO)

Vaskrs je prepun boja i ukusa i zbog toga ga svi vole. Centralno mesto na stolu, naravno zauzimaju ofarbana jaja, zato se svaka domaćica trudi da bude originalna i da svake godine uradi nešto novo kako bi ta jaja bila drugačija. Evo jedne ideje! Mermerna jaja bez margarina! Samo lukovina i zelena boja!

Mermerna jaja bez margarina! Samo lukovina i zelena boja! (VIDEO) Screenshoot/YoutubeZa ovako prelepo dobijene šare na jajima, potrebno vam je:

7-8 belih jaja
2 kesice zelene boje za jaja
lukovina
vlažne maramice ili gaza
50 ml alkoholnog sirćeta


Za ostatak recepta, odnosno za zanimljivu konzumaciju već skrckanih jaja:

1 puna kašika majoneza
1 puna kašičica ajvara
pršuta i peršun za dekoraciju


Lukovinu usitnite i stavite u odgovarajući sud. Jaje umočite u vodu pa odmah uvaljajte u usitnjenu lukovinu, a onda prebacite u maramicu ili gazu, uvijte i gumicom vežite. Složite u dublju šerpicu, nalijte vodom, a onda sipajte 2 kesice zelene boje i sirće. Stavite da se jaja kuvaju i kada voda provri, kuvajte još 8-10 minuta.

Nakon toga, sklonite sa vatre, prospite vruću vodu i odmah nalijte hladnu. Skinite maramicu ili gazu, zavisno šta ste koristili, i operite od lukovine. Ostavite da se skroz ohlade a onda ih premažite uljem da dobiju sjaj.

Nakon Uskrsa, uvek nam ostane višak barenih jaja koja nismo pojeli, a verujem i da je kod vas takav slučaj.

Jaja, umesto običnim nožem, presecite rebrastim nožem (cik-cak) za  krompire, sireve i drugo povrće.

Žumanca izvadite i stavite u sud. Izgnječite viljuškom, začinite i dodajte punu kašiku majoneza. Promešajte pa podelite u dve činije. U jednu dodajte ajvar i promešajte. Sipajte u poslatičarsku kesu, prvo jedan fil sa jedne strane kese, a onda i drugi fil sa druge strane. Jaja napunite i dekorišite po želji.

OVDE imate još ideja za farbanje Vaskršnjih jaja.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: minjina-kuhinjica

Povezane vesti:


>