Svet

Region

Igra prestola: Srpski glumac Ammar Mešić šarmirao kraljicu Sersei!

Nakon što su fanovi najgledanije serije posle 595 dana dočekali premijeru prve epizode poslednje sezone serije "Igra prestola", glumac Ammar Mešić objavio je fotografije sa snimanja iz Dubrovnika. Srpski glumac Ammar Mešić  šarmirao je kraljicu Sersei!

Igra prestola: Srpski glumac Ammar Mešić  šarmirao kraljicu Sersei! Screenshoot/Instagram



Umetnika iz Prijepolja trenutno gledamo u seriji "Pogrešan čovek" na Prvoj televiziji, a angažman na projektu kanala HBO dobio je još 2014. godine, nakon čega je nastavio da je prati na ekranima.


"Za mene je ovo bilo veliko iskustvo, što sam makar i nakratko bio deo serije i jedno od najuzbudljivijih snimanja. Bio sam na kastingu, a poziv sam dobio preko agenta Anile Gajović, koju sam upoznao u Sarajevu. Snimao sam tri dana u Dubrovniku scene u kojima kraljica Sersei Lanister šeta gradom. Ona je pozitivna i luckasta. Osvojio sam njene simpatije"- kaže Ammar za Kurir.

Dan snimanja u "Igri prestola", kao što smo ranije pisali, za manje uloge plaćen je nekoliko stotina evra, dok su neki fanovi igrali za slavu i bez honorara. Ammar je, naravno, pratio prvu epizodu osme sezone.

"Oduševljen sam serijom i ne mogu da dočekam novu epizodu. Uvek kažem za "Igru prestolu" da je to najkvalitetnija serija što se tiče glume, produkcije, fotografije."

Do pre samo desetak godina Ammar je glumio na sceni amaterskog pozorišta Doma kulture u rodnom gradu, a sada režira predstave za decu i odrasle. On potiče iz sportske porodice, pa je u detinjstvu trenirao odbojku.

"Odbojka je uvek u meni zahvaljujući mom dedi, ujaku, mami - čitavoj porodici. Međutim, prosto te put nanese na nešto drugo. Svidela mi se gluma te davne 2006. godine i, prosto, iz sporta sam se odlučio za glumu, drugačiji vid sporta" - ispričao je Ammar u jednom intervjuu i dodao da je i gluma jedan veoma težak sport.

Nakon završene Prijepoljske gimnazije, ljubav prema glumi odvela ga je u Niš, gde je završio Akademiju umetnosti u klasi profesora Irfana Mensura. On je zadovoljan svojom dosadašnjom karijerom.



"Stvarno imam neke uloge koje ću pamtiti, na primer, u seriji "Igra prestola", kao i film u Atini koji sam snimao. U pozorištu Madlenijanum igram dve predstave: to su "Harmsovi slučajevi" reditelja Tadije Miletića i predstava "Prisutnost" rediteljke Ane Radivojević "- rekao je Ammar, koji je otkrio da mu je glumački uzor Nebojša Glogovac, s kojim nije imao prilike da sarađuje.

Publika Ammara Mešića u Beogradu može videti na scenama Akademije 28, Kulturnog centra "Vlado Divljan" i u pozorištu "Čarapa", gde igra u nekoliko predstava za decu. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>