Zdravlje

Ljubav

Loše navike i negativna energija. Evo čime je privlačite!

Svakodnevno sa sobom nosimo nepotreban životni teret i brojne loše navike zbog kojih se često osećamo prazno, nesrećno i neispunjeno. Negativna energija nas prosto guši, a evo čime je privlačimo.

Loše navike i negativna energija. Evo čime je privlačite! Svet PlusDa bi zadržali pozitivnu energiju koja nam je potrebna da budemo srećni, potrebno je da u životu napravimo i male i velike promene. Ovo su tri jednostavne stvari kojih morate da se odreknete kako biste bili srećniji i zadovoljniji:


Život u prošlosti

Gomilanje negativnih osećanja najčešće je uzrokovano razmišljanjem o prošlosti. Bilo da se radi o frazi „da sam barem tada…“ i „mogla sam…“ ili pak patnjom za bivšom vezom, radnim mestom ili načinom života, život u prošlosti uvek sa sobom povlači negativna osećanja tuge, čežnje i razočaranja. Ne dozvolite ni drugima da vas vuku u prošlost i vraćaju na stvari i odnose koji su već završeni. Ovako nešto mogu da vam rade pre svega oni najbliži ali posebno njima stavite do znanja da ste završili sa tim poslom, sa tom ženom/čovekom, sa tim događajima... Idite napred, da je bilo dobro trajalo bi!

Negativan stav

Psiholozi objašnjavaju da negativne misli i pesimizam značajno utiču na naše raspoloženje, a time i na našu sreću. Naši životi prepuni su negativnih događaja i situacija koje često ne možemo da izbegnemo već s njima moramo da se nosimo, pa vam dodatne negativne misli zaista nisu potrebne. Kada sledeći put budete imali negativno mišljenje o sebi, svom poslu, partneru ili nekom drugom životnom aspektu, zastanite i u svemu tome pokušajte da pronađete pozitivnu stranu. Videćete da ona zaista postoji.

Težnje za savršenstvom

Savršen posao, savršen brak, savršena porodica, savršeno telo… sve su to ciljevi za kojima žudimo, a koji zapravo ne postoje. Iako nam se često čini da je trava u susednom dvorištu uvek zelenija, reč je samo o prividu. Ništa oko nas nije savršeno i niko nema savršen život kao iz filma i zato je važno da ne žudite za savršenstvom i uživate u malim stvarima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>