Ostalo

Smeno

Farbanje jaja: Metalik boja uz pomoć maslinovog ulja i alkohola! (VIDEO)

Svake godine tražite nove ideje za farbanje jaja, e pa evo jedne fantastične! Metalik boja uz pomoć maslinovog ulja i alkohola! U video snimku su prikazana roze jaja ali vi naravno možete izabrati boju koja vama odgovara.

Farbanje jaja: Metalik boja uz pomoć maslinovog ulja i alkohola! (VIDEO) Screenshoot/YoutubeUkoliko svake godine pred Vaskrs tražite ideje jer želite sasvim drugačiju prazničnu dekoraciju, onda su metalik jaja savršen izbor za vašu korpicu, piše Lovesensa.

Prethodnih godina mermerna i ombre jaja bile su omiljeni izbor mnogih kreativnih dama, ali ove godine čuvena TV voditeljka i poznata blogerka Marta Stjuart poigrala se sa bojama i napravila novi trend u šaranju uskršnjih jaja - metalizirana jaja.

Na prvi pogled izrada ove šare deluje komplikovano, ali trik je u jednoj čarobnoj namirnici.
 

Savršena jaja za Vaskrs! Obratite pažnju na ove stvari!Postupak izrade metaliziranih jaja počinje tako što jaja premažete alkoholnim sirćetom. Glavni trik je to što u farbu za jaja treba dodati kašičicu maslinovog ulja i pomešati sa bojom, tako da na vrhu ostanu mehurići od ulja.

Jaje stavite u kašiku i polako provucite kroz boju. Mehurići od ulja zaštitiće jaje od farbe i dobićete predivne šare.

Ofarbana jaja ostavite da se osuše, a zatim pomoću štapića za uši roze površinu jaja premažite ružičastim gliterom u prahu, a srebrni gliter postepeno nanesite na belu površinu jajeta.

Najbolji efekat dobićete ako koristite bela jaja.

U video prilogu je prikazan postupak za farbanje roze metalik jaja, ali verujemo da isti postupak možete ponoviti i sa nekom drugom bojom.
 

Šarena uskršnja jaja! Čarolija može da počne! (VIDEO)Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Sensa

Povezane vesti:


>