Lepota

Ljubav & Sex

Nega lica: Ovo su znakovi da koristite pogrešnu kremu za lice!

Krema za lice je neizostavan i najvažniji proizvod dekorativne kozmetike. Kako među toliko krema koje postoje na tržištu izabrati onu pravu i biti siguran da je nega lica koju sprovodite ispravna? Moguće da i nakon mukotrpne potrage i dalje niste zadovoljni. Ovo su znakovi da koristite pogrešnu kremu za lice!

Nega lica: Ovo su znakovi da koristite pogrešnu kremu za lice! Svet Plus
Doktorka, dermatovenerolog Ivana Nola otkrila nam je neke znakove koji ukazuju na to da koristimo pogrešnu kremu za lice. Ukoliko primetite samo jedan od tih znakova, promenite kremu.

1. Zatezanje kože lica

Ukoliko primetite zatezanje ili namreškanost, odnosno osećaj zategnute tanke kože na površini - odmah promenite kremu.

2. Osećaj nelagode

Ako nakon nanošenja kreme primetite osećaj nelagode ili svraba, odmah isperite proizvod s kože lica. Pri tome ne mora biti crvenila, ali sam osećaj nelagode nije dobar znak.

3. Osećaj jake topline na licu 

Ako nakon nanošenja kreme na lice osetite kao da vam se lice žari, sigurno trebate promeniti kremu.

4. Crvene bubuljice

Postepena pojava crvenih bubuljica može značiti i početak rozaceje (hronična upalna bolest obeležena sklonošću razvoja crvenila i krvnih sudova) koja može biti povezana s konzervansima u kozmetičkim proizvodima.

5. Pojava crvenila na suncu

Pojava crvenila na licu dok je izloženo suncu, znači da se u kremi nalazi sastojak koji ne sme biti izložen suncu, pa onda kombinacija tog sastojka i sunca izaziva hemijsku reakciju na koži. 

6. Alergijska reakcija

Neodgovarajuća krema može uzrokovati i pojavu kontaktne alergije koja se leči kroz više meseci, a može uzrokovati zatvaranje očnih kapaka ili čak otok usana. 

Tražite tester pre kupovine kreme

"Budući da se neke reakcije pojavljuju tek nakon nekog vremena upotrebe kreme, ne možemo odmah biti sigurni koja nam krema odgovara. Međutim, većina reakcija se pojavi nekoliko sekundi nakon što smo naneli kremu na lice, tako da za procenu odgovarajuće kreme mogu pomoći testeri", ističe Nola.

Od spoljnih uticaja na našu kožu negativno deluju jako puno sunca, vetra ili jaka hladnoća. Jednako tako i izostanak svežeg vazduha ili industrijska prašina mogu vrlo nepovoljno uticati na kožu odnosno mogu dovesti do postepenih upala, proširenja pora ili poremećaja rada žlezda. Kako bi kožu zaštitili od negativnih uticaja preporučuje se nanositi kremu i ujutro i uveče.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/24 sata.hr

Povezane vesti:


>