Zdravlje

Ljubav

Hrana koja ne goji! Možete je jesti u velikim količinama!

Čak i ako vodite računa o svojoj figuri i ne želite ni malo da odstupate od dijete, postoje neke namirnice koje i dalje možete da konzumirate u izobilju. U pitanju je hrana bogata vlaknima, ali sa malo kalorija, koja će vas zasititi bez rizika gojenja. Hrana koja ne goji! Možete je jesti u velikim količinama!

Hrana koja ne goji! Možete je jesti u velikim količinama! Svet Plus



Neka vam hrana, čak i kada ste na dijeti bude raznovrsna ali evo koja je to hrana koja ne goji:

Kokice

Ako ih služite bez butera, možete u njima uživati do mile volje. Standardna porcija (veličine jedne šolje) sadrži samo 31 kaloriju.

 Plavi patlidžan

Porcija prženog ili pečenog patlidžana ima 24 kalorije. Naravno, samo pod uslovom da ne koristite ulje u njegovoj pripremi.

Pomorandže, mandarine i grejpfrut

Jesti previše voća nije preporučljivo ako želite da smršate, osim u slučaju da se radi o citrusima. Oni su bogati vlaknima, flavonoidima i vitaminom C. Ove voćke će vas zasititi, pomoći u varenju, delovati blagotvorno na jetru i kožu, i generalno vas učiniti zdravijim.

Jaja

Možete ih jesti bilo kada bez straha da ćete se ugojiti. Kuvana jaja su bolja za vašu liniju od prženih.

Tikvice

Sa 42 kalorije po porciji, tikvice su idealne za mršavljenje. Osim toga, normalizovaće odnos vode i soli u vašem organizmu i poboljšati funkcionisanje creva.

Kupus, karfiol i brokoli

Ovo povrće je vaš najveći saveznik u borbi protiv viška kilograma. Porcija iseckanog kupusa ima samo 7 kalorija!

Dinje i lubenice

Kriške lubenice ili dinje imaju oko 65 kalorija, što nije previše kada se uzme u obzir činjenica da su i one ponekad sasvim dovoljne da vas zasite. Ovo voće pomaže, između ostalog, i u izlučivanju viška tečnosti iz tela.

Cvekla

Cvekle su izvor mnogih vitamina. Pomažu u sagorevanju masti, izgradnji mišića i regulaciji šećera u krvi. Prosečna porcija sadrži oko 40 kalorija.

Zelena salata

List zelene salate ima svega 3 kalorije, tako da nije potrebno voditi računa koliko ćete ih uneti u vaš organizam.

Krastavci

Krastavci su neizostavno povrće za sve one koji su na dijeti. Poznati su, takođe, i po svom lekovitom dejstvu na smanjenje otoka.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/City

Povezane vesti:


>