Lepota

Ljubav

Masna kosa i prirodno rešenje za ovaj problem koji muči veliki broj ljudi!

Kosa vam se neprestano masti, frizuru imate samo prvog dana nakon pranja, a onda sledi vezivanje u konjski rep i ponovno pranje. Masna kosa i prirodno rešenje za ovaj problem koji muči veliki broj ljudi! 

Masna kosa i prirodno rešenje za ovaj problem koji muči veliki broj ljudi! Svet Plus




Masna koža glave odnosno preterano lučenje sebuma u žlezdama glavni je krivac za masnu kosu, mada tome doprinose i prašina i prljavština koje se lepe za kosu kad smo napolju. Dobra vest je da uz pomoć nekih prirodnih "lekova" možete da se rešite masne kose.

Crni čaj

Crni čaj sadrži taninsku kiselinu koja sprečava taloženje viška ulja na koži glave, tako što sužava pore. U vodu stavite kašičicu-dve crnog čaja i pustite da provri. Izvadite biljku i ostavite čaj da se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prelijte na kosu i kožu glave. Ostavite da deluje bar pet minuta, isperite i uobičajeno operite svoju kosu.


Limun ili jabukovo sirće

Ono što treba da uradite je da iscedite limun i sipate ga u posudu sa vodom. Ako se odlučite za jabukovo sirće, sipajte dve - tri kašike u vodu. Pošto operete kosu, isperite je mešavinom vode sa limunom ili jabukovim sirćetom, ostavite da deluje nekoliko minuta, pa isperite vodom. Ponavljajte postupak svaki put kada perete kosu.

Jaja

Žumanca su puna nutrijenata koji pomažu u regulisanju proizvodnje sebuma. Zato mogu da pomognu i kod problema sa masnom ali  i sa suvom kosom, tako što smanjuju proizvodnju sebuma kod masne kose, a povećavaju kod suve.

Sumpor u žumancima smanjuje masnoću kože glave i kose, čineći kosu glatkom. Sadrži i lecition, biotin i protein koji jačaju kosu, čineći je mekšom i dosta sjajnijom.

Verovatno vam se neće dopasti miris kose posle tretmana žumacima, ali nakon što ih utrljate u kosu i kožu glave, ostavite da deluju i isperete, uobičajenim pranjem šamponom neutralisaćete miris jaja.

Ove prirodne preparate trebali bi da nanosite pre pranja kose, osim tretmana limunom ili jabukovim sirćetom, nakon kojeg se kosa samo ispira vodom. Najbolje je da tretman za koji se odlučite koristite bar dva puta nedeljno, da biste videli prve rezultate.


Jogurt

Jogurt pomaže kod skoro svih problema sa kosom. Probiotici u jogurtu pomažu u negovanju kose i održavanju prirodne pH vrednosti kože glave. Kiseline u jogurtu smanjuju prisustvo gljivica i bakterija na koži glave, čime se smanjuju i šanse za pojavu peruti. Hidrira kožu glave i deluje kao ovlaživač, čineći kožu glave manje masnom i lepljivom. Pre pranja kose nanesite jogurt na kosu, utrljavajući u kožu glave, ostavite da deluje desetak minuta i uobičajeno operite.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>