Zdravlje

Ljubav & Sex

Zdravlje je na prvom mestu! Uočite li ovo odmah kod dermatologa!

Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom karakteru, srećnom temperamentu, vedrom umu i zdravom telu. Zdravlje je na prvom mestu! Uočite li ovo odmah kod dermatologa!

Zdravlje je na prvom mestu! Uočite li ovo odmah kod dermatologa! Svet PlusImate osip koji traje više od nedelju dana

Ako na bilo kom delu kože imate osip koji vas svrbi i traje više od nedelju dana, obavezno potražite lekarsku pomoć.


Imate crvene mrlje na telu

Crvene mrlje koje se pojavljuju na licu i vratu mogu biti povezane sa stresom, određenom alergijskom reakcijom ili pak sa osipom koji imate. Bez obzira na uzrok, posetite dermatologa, pogotovo ako se mrlje šire.


Vaša koža je preosetljiva

Ako imate problema da pronađete pravi proizvod za negu kože onda obavezno posetite dermatologa koji će vam prepisati pravi proizvod.


Vaša koža je iznenada puna akni

Ako oduvek imate čistu kožu, a odjednom primetite da imate puno prištića, proverite ih kod dermatologa. Akne kao poremećaj u radu lojnih žlezda nisu samo estetski već i zdravstveni problem.

Vaše akne ne prolaze…

Ako bezuspešno lečite svoje akne, recite svom doktoru može li vam prepisati novu kremu ili lek. Akne se mogu potpuno izlečiti, ali samo uz odgovarajući tretman i upornost.

Niste sigurni da li je vaša akna “samo” akna

Možda je u pitanju alergija za koju smatrate da su akne ili je reč o infekciji koju je malo teže lečiti. Ako sumnjate da je u pitanju nešto više od akne i vaš proizvod koji upotrebljavate za lečenje i negu ne deluje, posetite dermatologa.

Imate opekotinu na telu koja ne prolazi

Zavisno od stepena oštećenja opekotine mogu da budu praćene brojnim potencijalnim komplikacijama. Ali, ako se pravilno leči unutar nekoliko dana bi opekotina trebalo da zaraste. Ako kod vas to nije slučaj, obavezno posetite doktora.

Ako gubite puno kose

Neobjašnjivo, iznenadno i izraženo opadanje kose može biti zabrinjavajuće. Ako niste pod stresom ili niste promenili ništa u svojoj rutini što se tiče nege kose, a ipak je gubite, nemojte čekati da postane gore. Ako sumnjate da nešto nije u redu posetite dermatologa koji će vam pogledati vlasište ili uraditi dodatne analize i ustanoviti u čemu je ustvari problem.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>