Region

Svet

Region

Kralj Petar I četvrta epizoda: Apis šuruje sa potencijalnim atentatorima!

Serija „Kralj Petar I“ četvrta epizoda, biće emitovana 31. marta u 20 i 50 časova na Prvom programu RTS-a. Nakon balkanskih ratova, Srbiju potresaju sukobi između civilnih i vojnih vlasti. Kralj se nalazi u centru ovog sukoba koji preti da zapali čitavu Evropu i svet. Apis šuruje sa potencijalnim atentatorima!

Kralj Petar I četvrta epizoda: Apis šuruje sa potencijalnim atentatorima! Promo



U predhodnoj epizodi

Nakon što je Austrougarska pripojila Bosnu, nezadovoljstvo u državi raste, a rat postaje pitanje trenutka. Dok kralj Petar preko Pašića pokušava da obezbedi saveznike u Rusima, Apis pokušava da uz sebe pridobije regenta Aleksandra, videviši u njemu pretendenta na presto koji je podobniji od nepredvidivog Đorđa.
 
Uprkos tome što je kruna rastrzana između zagovornika i protivnika rata, Đorđe ljubavnom aferom nastavlja da ugrožava svoju reputaciju prestolonaslednika. U pokušajima da zaštiti bratovljev, a time i porodični ugled, Aleksandar ni ne sluti da će dovesti do tragedije nesagledivih razmera. 


Četvrta epizoda 

Dok se Pašić i vlada zalažu za prevlast civilne vlasti nad vojnom, Apis i vojska se tome žustro protive. Kralj Petar pokušava da stiša strasti i izmiri suprotavljene strane, zbog čega i vojska i vlada misle da je ucenjen od strane drugih. 
  
Za to vreme, u Srbiju stiže vest da autrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand namerava da poseti tek pripojenu Bosnu, te da mladi pobunjenici spremaju atentat na njega. I dok Pašić pokušava da spreči ovu posetu, Apis šuruje sa potencijalnim atentatorima. 

Kako se situacija sve više zahuktava, kralj Petar će morati da izabere stranu, a prestolonaslednik Aleksandar da odluči o svom smeru vladavine, jer je ona bliže nego što izgleda.  

Četvrta epizoda serije „Kralj Petar I“ emituje se u nedelju 31. marta u 20 časova na Prvom programu RTS-a. Reprizu možete pogledati naredne nedelje, 7. aprila u 16 časova. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>