Ostalo

Sme�no

Kremasti čokoladni mus od samo dva sastojka! (RECEPT)

Teško je naći osobu koja može da odoli čokoladi, a za neke slatko nije slatko ako nije napravljeno od čokolade. Predstavljamo vam danas kremasti čokoladni mus i to od samo dva sastojka. Recept je sasvim jednostavan.

Kremasti čokoladni mus od samo dva sastojka! (RECEPT) Svet Plus



Kako je rekao John Q. Tullius:

"Devet od deset osoba voli čokoladu. Deseta osoba uvek laže!"

Krenimo od toga koja su to dva sastojka. Naravno čokolada i nećete verovati obična voda. Uzmite 100 grama čokolade, najbolje sa 70 posto kakaoa. 

Čokoladu podelite na kockice i stavite da se otopi na pari. Maknite je sa vatre čim bude otopljena. Dodajte 100 gr vode na 34 gr masnoće u čokoladi. Pogledajte promer sastojaka na poleđini čokolade, pa potražite količinu masnoća (uglavnom se kreće između 34 i 40 gr). Ako nemate digitalnu vagu, zaokružite brojku. Na primer čokolada ima 34,6 gr masnoće, na to ide 100 ml vode.

Mutite mikserom na niskoj, eventualno srednjoj brzini, dok se ne stvori pena, tj. mus. Nemojte preterati sa mućenjem, jer će se u suprotnom poput maslaca pretvoriti delimično u tečnost, delomično u masne grumene. Mutite od prilike osam minuta.

Mus možete odmah jeste, a možete ga ostaviti u frižideru za kasnije ali da znate da će se tako malo stvrdnuti. Mus neće biti sjajan poput onog sa šlagom, slatkom pavlakom ili jajima, ali će zbog toga imati jednostavan savršen ukus čokolade. Pogodan je i za one koji iz zdravstvenih razloga ne mogu jesti jaja i mleko.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>