Region

Svet

Region

Serija Žmurke na RTS-u od 6. aprila svake subote! (VIDEO)

Nova serija „Žmurke“, u produkciji RTS-a, prati sudbinu dečaka i devojčica koji polaze u školu na Dan pobede nad fašizmom – 9. maja 1945. godine. Ovu seriju imaćete prilike da pratite na RTS-u od 6. aprila svake subote od 21 čas.

Serija Žmurke na RTS-u od 6. aprila svake subote! (VIDEO) Screenshoot/Instagram



Serija se snimala u selu Ivanovu, kao i Pančevu. "Žmurke", reditelja i scenariste Miše Radivojevića, imaće šest epizoda, a njeni junaci su deca koja imaju zapaženu ulogu u ovoj seriji.

Po završetku Drugog svetskog rata, deca pobednika i pobeđenih nisu imala isti tretman u društvu iako nisu bila odgovorna za grehe, ali ni za uspehe svojih roditelja.

U seriji se prati jedan period u kojem se predstavnici nove vlasti u euforičnom stanju obračunavaju sa svima koje i bez suda označe kao krivce i sve to pred očima nemoćne dece, koja na taj način spoznaju nepravdu i surovost sveta. Direktor serije Miodrag Stevanović ističe:

"Jedna intimna priča, nije ni krimi, ni neka savremena sapunica, već intimni doživljaji iz detinjstva Miše Radivojevića i njegovih drugara u jednom malom mestu u Srbiji."

Reditelj Miša Radivojević kaže:

"To je film sa decom, ali i za odrasle i za decu. Jedna vrlo čudna smesa i nadam se da ću uspeti da izađem živ iz svega ovoga i jedne ambiciozne ideje na početku."

Serija će u svakoj od šest epizoda pratiti pojedinačne sudbine dece koja se okupljaju i igraju ovde na gradskom trgu, na kojem je za potrebe snimanja postavljeno i jedno drvo na kojem su se kačile sve važnije vesti iz tog vremena.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>