Lepota

Ljubav

Šminka: Najbolji saveti za dame sa 40 + godina!

Šminka je nešto što koristimo godinama unazad, ali u poslednje vreme, naši omiljeni proizvodi na koje se oduvek oslanjamo, ne rade baš kako su nekada radili… Najbolji saveti za dame sa 40 + godina!

Šminka: Najbolji saveti za dame sa 40 + godina! Screenshoot/Instagram



Puder koji nam je omiljeni sada naglašava sve nepravilnosti na našem licu, usne izgledaju suvo i izborano, a senka za oči i maskara se svuda razmazuju. Da li ste se ikada susrele sa tim problemom? Ako jeste, ovaj tekst će vas definitivno zanimati, jer smo odlučili da vam predstavimo najbolje savete za šminkanje, kao i tajne koje nam je otkrio Mario Dedivanović, šminker slavnih kao što su Priyanka Chopra, J.Lo i KKW. 

Osvežite rutinu nege kože 

Kako Mario kaže, najbolji i prvi savet koji možete dobiti jeste da osvežite svoje proizvode za negu kože. Četrdesete godine su tranzicioni period za kožu, zbog čega je jako važno obratiti pažnju na njene potrebe i promeniti rutinu i šminkanje u skladu sa tim. Odaberite dobar serum sa peptidima, vitaminom C i hidratantnu kremu koja će vas štititi od sunca, dok vam pruža sasvim dovoljno hidratacije. 

Pređite na tečni puder

Kako starimo, koža postaje suvlja zbog čega bi trebalo da pređete na tečni puder ako ga već ne koristite. Birajte pudere sa formulacijom seruma jer se oni neće uvući u bore i fine linije i dodatno ih naglasiti. Laura Mercier Flawless Lumiere puder je sjajna opcija, jer će vam dati prirodni finiš i kožu o kojoj sanjate. 

Nikada ne preskačite rumenilo

Kako Mario kaže, rumenilo može odmah podmladiti izgled lica. Koristite tonove breskve zbog kojih će vaša koža dobiti sjaj. Kada se radi o rumenilu, pozicioniranje je najvažnije, tako da morate voditi računa da ga nanosite na vrhove obraza i blendujete prema gore. 

Igrajte se sa svojim očima

Topli, mat tonovi mogu vam dati odmoran izgled, dok će uvijene trepavice dodatno otvoriti vaše oči i lice.
 

Ne zaboravite obrve

Nikako ne smete zaboraviti svoje obrve, jer one postaju sve tanje kako starimo, posebno na krajevima. Popunite ih olovkom u boji dlačica, radeći sa kratkim potezima. Na kraju ih pročešljajte kako bi izgledale nežno i prirodno. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/marieclaire.rs

Povezane vesti:


>