Region

Svet

Tragična sudbina pevačice: Vera Ivković preminula je na današnji dan u domu za stare!

Pevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je na današnji dan 2012. godine u domu za stare, ostavivši za sobom bogati muzički opus. Tragična sudbina pevačice!

Tragična sudbina pevačice: Vera Ivković preminula je na današnji dan u domu za stare! Screenshoot/YoutubeVera je preminula u domu za stara lica u Rumi u 63. godini života. Oni koji su je poznavali kažu da nije mogla da preboli gubitak kćerke Maje, koja je od neizlečive bolesti umrla u 27. godini. Smrt supruga bila je samo kap u prepunoj čaši. Ubrzo se i sama razbolela. Vera je 2006. godine doživela moždani udar, da bi već 2007. godine bila smeštena u gerontološki centar "Srem" u Rumi.

Ranije za "Stars" je izjavio Danilo Živković, unuk Vere Ivković, koji je krenuo njenim stopama i učestovao u jednoj od sezona "Pikovih zvezda":

"Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi."

Vlada Živković rekao je 2008. za "Puls" da se njegova majka mnogo mučila:

"Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac."

U Centru za stara lica prihvatili su je kao člana porodice. Njena prijateljica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je za Puls pre četiri godine da je Vera uvek volela da se smeje, ali da nije mogla da podnese da njene ćerke nema:

"Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju."

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo

Povezane vesti:


>