Ljubav

Style

Da li se često svađate sa partnerom? Ključne tačke za zdravu i srećnu vezu!

Redovne rasprave otkrivaju veoma važnu činjenicu o vašem odnosu, a niste to znali! Da li se često svađate sa svojim partnerom? Ključne tačke za zdravu i srećnu vezu!

Da li se često svađate sa partnerom? Ključne tačke za zdravu i srećnu vezu! Svet Plus



Svađanje sa partnerom jednom nedeljno pomaže u održavanju zdravih i produktivnih odnosa u ljubavnoj vezi. To je ono u što veruje 44 posto parova, pokazalo je nedavno istraživanje.

Civilizovani oblik svađe povećava šansu da će parovi duže ostati zajedno jer, uprkos malim nesporazumima, znaju da je njihova ljubav iskrena. Naučnici tvrde da se parovi, koji se puno svađaju, mnogo i vole. Stalno izbegavanje sukoba nije najbolji način za zdrav odnos. Upravo suprotno, ako ste spremni da kažete šta vam je na umu kada dođe do rasprave, to znači da ste spremni da vašu ljubav stavite na viši nivo.

Rasprava pokazuje da je nekome stalo do partnera i do njihove veze, jer da nije tako, bilo bi mu svejedno, a tada niko nema potrebu za raspravom. Kvalitetna rasprava je jedan od glavnih oblika komunikacije. Ona pomaže u zbližavanju partnera, u stvaranju osećaja intime i povezanosti. I brojni psiholozi se slažu da je raspravljanje jedna od ključnih tačaka za zdravu i srećnu vezu. Zapravo, sa parovima koji se nikada ne svađaju nešto nije u najboljem redu, tj. sa njihovom vezom.

Zapamtite, kada se prepirete sa partnerom - nije važno ko će pobediti ili izgubiti. Važnije je to što ćete sa svakom raspravom naučiti nešto više jedno o drugom, ali i o sebi.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Žena

Povezane vesti:


>