Ostalo

Sme�no

Aplikacije za komunikaciju i društvene mreže - društveni fenomen!

Društveni fenomen! Pre više od deceniju, tačnije 2002. i 2004. godine nastale su društvene mreže - MySpace i Facebook, a kasnije su se pojavile različite alikacije za komunikaciju. Redovni korisnici globalne mreže, iznenađujuće brzo su prihvatili način funkcionisanja ovih sajtova, i društvenih mreža uopšte.

Aplikacije za komunikaciju i društvene mreže - društveni fenomen! Svet Plus



Čovek kao jedinka ne može sam opstati na planeti. Ta činjenica tera nas da tragamo za prijateljima. Svako od nas želi da bude socijalno prihvaćen, želi da ga neko sasluša i da sa nekim deli srećne i tužne trenutke. Druženje, sticanje novih poznanstava u 21. veku, zahvaljujući internetu, nikada nije bilo jednostavnije i brže. Čak iako ste stidljiva i introvertna osoba, to znate samo vi, ali ne i neko sa druge strane ekrana i to je jedna od glavnih prednosti društvenih mreža.

Zahvaljujući internetu, društvenim mrežama posebno, udaljeno postaje blisko; ograničeno postaje neograničeno; konačno - beskonačno... Nova era je era integracija.

Koristite njene prednosti i mogućnosti na najadekvatniji način. Komunicirajte, ali se držite nekoliko pravila komunikacije:

• Ne radite drugima ono što ne želite da vama rade

• Budite odmereni

• Budite predusretljivi

• Izbegavajte formalnosti

• Stvarajte i negujte prijateljski odnos.


Društvene mreže, izmenile su način na koji razgovaramo, čestitamo rođendane, biramo partnere ili političare za koje ćemo glasati, smatraju sociolozi. Njihovu privlačnost je lako objasniti. 

"U svetu u kojem se živi brzo, komunikacija je svedena na brze poruke, a neposredni ljudski kontakt zamenjen je porukama na ekranu. To, ipak, nije uvek loša stvar, jer je bilo kakva komunikacija bolja od – nikakve"- smatraju sociolozi.

Socijalne mreže svakog dana beleže rast i sve su popularniji način za komunikaciju putem interneta. Naša anketa je pokazala da je kod nas trenutno napopularnija aplikacija za komunikaciju Viber sa 55%, zatim slede:

WhatsApp 24%, 
Messenger 10%, 
Telegram 3%
Line 2%
nije navedena 7%

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>