Lepota

Ljubav

Dame evo kako da pobedite bore na vratu i dekolteu!

Stručnaci kažu da  i naše brojne svakodnevne navike pa i posao koji radimo mogu ubrzati pojavu bora na dekolteu. Pre svega kancelarijski poslovi koji od nas zahtevaju dugotrajno sedenje u istom položaju pri čemu je vrat uglavnom povijen na dole ka tastaturi i dokumentima. U tom položaju koža vrata se previja uvek na istom mestu i ostaje naborana satima. Na tom mestu će se pojaviti duboko usečena linija na koži jer se položaj ponavlja u dugom vremenskom periodu. Dame evo kako da pobedite bore na vratu i dekolteu!

Dame evo kako da pobedite bore na vratu i dekolteu! Svet Plus



U snu provodimo jednu trećinu dana, ako nemamo odgovarajući jastuk ili uvek spavamo na stranu vrat je iskrivljen uvek na isti način u dugom vremenskom periodu iz dana u dan, koža nabrana i eto bora na vratu. Ako stalno spavate na stranu imate realne izglede da vam se urežu i duboke brazde koje počinju između grudi i penju se do sredine dekoltea.

Kada saberemo sve što starenjem gubimo i tome dodamo naviku da zonu vrata i dekoltea često zanemarujemo zaključak je da je poslednji čas da nešto preduzmemo. Brigu o svom telu usvojite kao jednu lepu i prijatnu naviku, a ne kao obavezu.

Pijte dosta vode, ne izlazite na sunce bez zaštitnog faktora (vrat je konstantno izložen suncu), jedite masnu ribu i uzimajte riblje suplemente i naravno prestanite da pušite. 

Piling od kokosovog ulja i šećera

Da biste sa regije vrata i dekoltea uklonili višak odumrlih ćelija i poboljšali regeneraciju kože, možete pripremiti piling od kokosovog ulja. Piling je najbolje uraditi jednom nedeljno, a nakon njega naneti adekvatnu hranljivu masku. Piling se priprema tako što se dve kašike neistopljenog kokosovog ulja pomešaju sa sokom od pola limuna i jednom kašikom smeđeg šećera. Kad se sastojci potpuno sjedine, smesa se prebaci u teglicu od stakla s poklopcem. Poželjno je piling čuvati u frižideru da bi bio u čvrstom stanju i lakši za aplikaciju. Piling se nanosi na čistu kožu i blago utrljava kružnim pokretima nekoliko minuta. Nakon toga se ispira prvo toplom pa hladnom vodom. Ukoliko želite da podstaknete cirkulaciju na regiji vrata i dekoltea, u piling dodajte i pola kašikice mlevenog cimeta.


MASKA PROTIV STARENJA VRATA
 
Izmiksajte jedno celo jaje, kašičicu  ruzmarina, kašiku mleka, kašiku meda i kašiku maslinovog ulja. Nanesite na vrat i dekolte i pustite da deluje 20 minuta. Uklonite masku toplom vodom  ipamučnim tuferom.

Napravite sopstvenu kremu za podmlađivanje vrata i dekoltea

Otopite 8 kašika pčelinjeg voska u pola šolje maslinovog ulja, dodajte 8 kapi esencijalnog ulja gorke pomorandže. Pomešajte sve sastojke, čuvajte u teglici na suvom mestu. Nanesite svakoga dana na vrat I dekolte.


ČETIRI VEŽBE PROTIV BORA NA VRATU
 
Cilj vežbi za zonu vrata i dekoltea je aktivacija mišića i potkožnog tkiva . One pospešuju cirkulaciju, zatežu mišiće, pomažu regeneraciju tkiva te tako rade za vaš vrat i dekolte bez bora.

 
Isturite bradu i pomerajte donju vilicu napred. Ponovite vežbu deset puta...

Poljubi nebo – udobno sednite na stolicu, zabacite glavu nazad do položaja da gledate pravo u tavanicu. Namestite usta u položa kao da ljubite i istegnite ih kao da pokušavate da dotaknete tavanicu. Zadržite se u ovom položaju nekoliko sekundi. Zatim se vratite u početni položaj. Uradite dvadeset ponavljanja. Ponavljajte ovu vežbu svaki dan tokom mesec dana a potom tri puta nedeljno.

Usnama formirajte slovo “O”. Vucite na dole bočne ivice usta dok ne osetite da mišići ispod vrata rade. Uzastopno, brzo ponovite tri puta. Napravite dvadeset ponavljanja po tri.

Pritisnite vrhom  jezika nepce na nekoliko sekundi pa pustite. Radite ovo što češće u toku dana. Kružite jezikom unutar zatvorenih usta na jednu zatim na drugu stranu. Ponavljajte što češće.

Zategnut, negovan vrat i dekolte bez bora su ukras svake žene, zato posvetite vreme sebi i budite jedna od njih!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>