Region

Svet

Region

Serija Kralj Petar I na RTS-u od desetog marta!

Serija "Kralj Petar I" u režiji Petra Ristovskog na RTS-u od desetog marta! Svake nedelje u 20 časova! Prva epizoda dešava se nakon Majskog prevrata 1903. i smaknuća Aleksandra Obrenovića i Drage Mašin, kada na srpski presto dolazi Petar I Karađorđević.

Serija Kralj Petar I na RTS-u od desetog marta! Promo


Prva epizoda dešava se nakon Majskog prevrata 1903. i smaknuća Aleksandra Obrenovića i Drage Mašin, kada na srpski presto dolazi Petar I Karađorđević. Zaverenici koji su učestvovali u prevratu vrše pritisak na kralja misleći da im duguje presto, dok sa durge strane, Evropa i vlada Srbije na čelu sa Pašićem zahtevaju od kralja da ukloni zaverenike i osudi nasilni čin nad Obrenovićima. Rastrzan između vojske i vlade, pod dodatnim pritiskom stranih poslanstava, Petar Karađorđević mora da donese svoju prvu kraljevsku odluku koja će ga pozicionirati, kako u zemlji, tako i u očima sveta. 



Urednik serije: Dunja Petrović
Reditelj: Petar Ristovski
Scenaristi: Vladimir Ćosić, Milovan Vitezović, Petar Ristovski
Igraju: Lazar Ristovski, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Tihomir Arsić, Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Tanasije Uzunović, Branko Jerinić, Svetozar Cvetković, Miodrag Krivokapić, Nebojša Milovanović, Radovan Vujović i mnogi drugi
Direktor fotografije: Dušan Joksimović
Kompozitor: Miodrag Cicović
Scenograf: Aljoša Spajić
Kostimograf: Boris Čakširan
Montažeri: Lazar Predojev, Milena Predić
Produkcija: Radio-televizija Srbije

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>